Ερώτηση Κεφαλογιάννη σε Κομισιόν για τις τουρκικές αναφορές στα Ίμια


Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση για τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα Ίμια, μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο την Παρασκευή.

Με την ερώτησή του ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι ο Τούρκος υπουργός αμφισβητώντας την ελληνικότητα των Ιμίων, ουσιαστικά θέτει υπό αμφισβήτηση την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Μετά την ευθεία αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο που με συνεχείς προκλητικές δηλώσεις μιλάει για “σύνορα της καρδιάς μας” και ζητάει επαναδιαπραγμάτευση της

Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάνης, οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών προκαλούν ακόμη περισσότερη ανησυχία και προβληματισμό» σημειώνει ο κ. Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι με τις δηλώσεις αυτές, αμφισβητεί γραπτώς την ελληνικότητα των Ιμίων, χαρακτηρίζοντας τις δύο νησίδες τουρκικό έδαφος.

Τα δύο (Ανατολικό και Δυτικό Ίμιο ή Λίμνιο) ακατοίκητα ελληνικά νησιά βρίσκονται ανατολικά της Καλύμνου στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με την παράδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα το 1947, τα Ίμια ανήκουν στην ελληνική επικράτεια, και βρίσκονται στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα", προσθέτει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα