Εντός του 2017 η λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

07:45 6/5/2017 - Πηγή: Pagenews

«Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει κάνει λαμπρό άνοιγμα με την Documenta, είναι ένα είδος crash test, και είμαστε δίπλα του για να υπάρξει απορρόφηση της χορηγίας του Ιδρύματος Νιάρχου και να λειτουργήσει εντός του 2017», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού.

Όπως ανέφερε η κ. Κονιόρδου, έχει ήδη υπογραφεί και από το υπουργείο Οικονομικών το προεδρικό διάταγμα που αφορά τον εσωτερικό κανονισμό του Μουσείου, διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και βρίσκεται στο ΣτΕ

για έλεγχο. Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει η μόνιμη στελέχωση του Μουσείου μέσω ΑΣΕΠ που θα ολοκληρωθεί το 2018.

«Ήδη με αποσπάσεις πήγαν 5 άτομα και συνάπτονται 15 συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ θα διατεθούν και 19 άτομα από τον ΟΔΙΕ». Συνολικά το ΕΜΣΤ τώρα έχει 57 άτομα και η διεύθυνση θα μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία του. Το 2018 το προσωπικό θα φτάσει τα 87 άτομα», συμπλήρωσε.

Ακόμα, η υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη, ανακοίνωσε ότι εντός του Μαΐου θα αναδειχθούν οι ανάδοχοι για το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα