Ελληνικών συμφερόντων το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με πολεμικό των ΗΠΑ


«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το δεξαμενόπλοιο ALNIC MC (IMO: 9396725 σημαία Λιβηρίας) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού ναυτικού USS JOHN S MCCAIN στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.

«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το ALNIC MC υπέστη

ζημιές στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο Στενό της Σιγκαπούρης. Το σκάφος μεταφέρεται τώρα σε ασφαλές λιμάνι για να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η Stealth Maritime Corporation συνεργάζεται απολύτως με τις λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης (MPA) στις έρευνες καθώς και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων ναυτών του αμερικανικού ναυτικού και ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα έχουν μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχαν Έλληνες ναύτες στο πλοίο.

Στο «κόκκινο» η αγωνία για τους αγνοούμενους ναυτικούς

Δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η νέα ναυτική τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (21.08.2017, ώρα Ελλάδας). Δέκα μέλη του πληρώματος του πλοίου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αγνοούνται και άλλα πέντε τραυματίστηκαν.

Είναι η δεύτερη ναυτική τραγωδία που πλήττει το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Στις 17 Ιουνίου, το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald είχε συγκρουστεί, ανοιχτά της Ιαπωνίας, με εμπορικό πλοίο. Επτά ναύτες σκοτώθηκαν.

Το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το Alnic MC, σύμφωνα με ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά», αναφέρει η ανακοίνωσε. Οι πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν το αντιτορπιλικό να έχει μια μεγάλη τρύπα εξαιτίας της σύγκρουσης.

Δείτε τις εικόνες:Keywords
Τυχαία Θέματα