Έκρηξη στο Εφετείο: Σάμινα, Ρικομέξ, Siemens και Αγία Ζώνη στην προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών


Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών στην προκήρυξή της αναλαμβάνει μεν την ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών, χωρίς να παραλείπει επίσης σχόλια για τα μνημόνια, την περικοπή των συντάξεων αλλά και τους πλειστηριασμούς.

Ωστόσο, ο συγγραφέας της προκύρηξης κρίνεται ως «παλιός», αλλά ενδεχομένως δεν έχει ή δεν εμφανίζει καμία γνώση για την δράση του εκτελεστικού πυρήνα καθώς δεν κάνει καμία αναφορά στην επίθεση, κάτι όμως

που συνηθίζει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών στις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις της.

Το «μανιφέστο» της οργάνωσης κατακρίνει την «αστική δικαιοσύνη», η οποία «προστατεύει» βιομήχανους, εφοπλιστές και πλουτοκράτες και επισημαίνει την υποκριτική, όπως αναφέρουν, περσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας και τον αντιασφαλιστικό νόμο.

Kάνουν μια ιστορική αναδρομή σε υποθέσεις που απασχόλησαν έντονη την κοινή γνώμη όπως αυτές του «Μαρτίνη, του Παπαγεωργόπουλου, του Γεωργίου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, των κατηγορούμενων για την υπόθεση της Energa» τους οποίους χαρακτηρίζουν ως «λαμόγια της αστικής τάξης». Έφθασαν «ιστορικά» έως την κατάρρευση της Ricomex το 1999, όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι, στο ναυάγιο του Σαμίνα, όπου πέθαναν 80 άνθρωποι. Κάνουν λόγο επίσης για τις δολοφονίες των «Ισιδωρόπουλος, ο Κουμής, η Κανελλοπούλου, ο Καλτεζάς, ο Γρηγορόπουλος. Δεν ξεχνάμε πως ποτέ δεν τιμωρήθηκαν οι βασανιστές του κύπριου φοιτητή στην υπόθεση "ζαρντινιέρα" στη Θεσ/νίκη. Ποτέ δεν λογοδότησαν οι φασίστες της ομάδας Δέλτα που εμβόλισαν και τραυμάτησαν τη Δ. Κουτσουμπού. Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι μπάτσοι που ευθύνονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 15χρονου Κώστα Μπ. θα τη γλιτώσουν με μια τυπική ΕΔΕ».

Η αναδρομή επεκτείνεται στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, στην αθώωση του ιδιοκτήτη του καραβιού Αγία Ζώνη, Θεόδωρου Κουντούρη για υποθέσεις λαθρεμπορίας, στην «μεταχείριση» του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του NOOR1, στο Βατοπαίδι, στα δομημένα ομόλογα, τους γαλάζιους κουμπάρους, το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ, το παραδικαστικό κύκλωμα, την λίστα Λανγκάρντ, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, την υπόθεση SIEMENS και πολλά άλλα…

Η προκήρυξη στον επίλογο αναφέρει: "Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης έφτασε στο σημείο της ποινικοποίησης της λαϊκής αντίστασης ενάντια στους πλειστηριασμούς, μόνο και μόνο για να προστατέψει τα συμφέροντα των τραπεζών και των υπόλοιπων κορακιών του κεφαλαίου!", ενώ καταλήξει: "Δεν έχουμε κανένα λόγο να τους φοβόμαστε έχουν κάθε λόγο να μας τρέμουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα