Εκλογές Κεντροαριστέρας: Έσπασε το φράγμα των 100.000 η συμμετοχή


Το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής φαίνεται ότι κερδήθηκε στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η προσέλευση των πολιτών έσπασε λίγο μετά το μεσημέρι το φράγμα των 100.000, με διάχυτη την ικανοποίηση στα επιτελεία των υποψηφίων.

Η κίνηση στα εκλογικά τμήματα παραμένει αυξημένη, ενώ σε ορισμένα σχηματίζονται ακόμα ουρές λόγω μαζικής προσέλευσης.

Από τους οργανωτές της διαδικασίας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων

μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 200.000, με δεδομένο ότι σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ο ρυθμός εγγραφής ήταν περί τα 1.500 άτομα ανά 5 λεπτά.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 50.000 πολίτες και καθώς εξελισσόταν η διαδικασία ο αριθμός έσπασε το φράγμα των 100.000, γεμίζοντας ικανοποίηση οργανωτές και υποψηφίους. Εγκαιρα η Επιτροπή Αλιβιζάτου έδωσε εντολή να τυπωθούν νέα ψηφοδέλτια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα όπως στη Σκάλα Λακωνίας, όταν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε κάτοικος της περιοχής με πολλές ταυτότητες συγχωριανών του μαζί του θέλοντας να ψηφίσει εκ μέρους όλων. Επικράτησε μικρή ένταση και για λίγο η ψηφοφορία διεκόπη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Οποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία προσέρχεται στο κοντινότερο εκλογικό τμήμα με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του και ψηφίζει καταβάλλοντας τρία ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα