Έφτασαν τις 9 οι συλλήψεις στο Λονδίνο


Σε δύο νέες συλλήψεις, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε "σημαντικές", προχώρησε η βρετανική αστυνομία για την επίθεση στο Λονδίνο. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως το όνομα του δράστη κατά τη γέννησή του είναι Άντριαν Ράσελ Άτζαο.

Οι συλλήψεις αυξάνουν τον αριθμό των προσώπων που είναι υποκράτηση σε εννιά. Η μία σύλληψη έγινε

στα Γουέστ Μίντλαντς, ενώ η δεύτερη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. "Τώρα έχουμε εννέα άτομα που παραμένουν υπό κράτηση, και μια γυναίκα που αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση", ανέφερε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Μαρκ Ρόουλι σε δημοσιογράφους.

"Η έρευνά μας επικεντρώνεται στην κατανόηση των κινήτρων του, πως επιχείρησε και ποιοι ήταν οι συνεργάτες του. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα καμιά απόδειξη όσον αφορά άλλες απειλές, καταλαβαίνετε την αποφασιστικότητά μας να μάθουμε αν ο άνδρας έδρασε εντελώς μόνος του, επηρεασμένος ίσως από την προπαγάνδα των τρομοκρατών ή αν τον ενθάρρυναν άλλοι, υποστηρίζοντάς τον ή κατευθύνοντας τον", πρόσθεσε ο Ρόουλι.

Κλείνοντας, υπενθύμισε ότι ο δράστης προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ανθρώπων συνολικά, με δύο εξ αυτών να παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα