Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κτίριο του Κογκρέσου στην Παραγουάη ( pics &vids )

11:06 1/4/2017 - Πηγή: Pagenews

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κογκρέσο της Παραγουάης και έβαλαν φωτιά στο κτίριο, λίγη ώρα αφού η Γερουσία ενέκρινε, σε μια ψηφοφορία που έγινε μυστικά, μια αναθεώρηση του Συντάγματος που θα επιτρέψει στον πρόεδρο Οράσιο Καρτές να είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα.

Άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο λίγη ώρα αφού οι διαδηλωτές βγήκαν από το κτίριο του Κογκρέσου,

αργά το βράδυ της Παρασκευής (πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας). Οι διαδηλώσεις όμως συνεχίζονται σε άλλες περιοχές στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν και σε διάφορες πόλεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Διαπράχθηκε πραξικόπημα. Θα αντισταθούμε και θα καλέσουμε τον λαό να αντισταθεί μαζί μας» δήλωσε η γερουσιάστρια Ντεσιρέ Μάσι του αντιπολιτευόμενου Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «ποτέ πια δικτατορία», ενώ ο πρόεδρος Καρτές κάλεσε να αποκατασταθεί η ηρεμία και να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια σε μια ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Η δημοκρατία δεν κατακτιέται ούτε προστατεύεται διά της βίας και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της τάξης (...) Δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους βάρβαρους να πλήξουν την ειρήνη, την ηρεμία και την ευημερία του λαού της Παραγουάης».

Ο πρόεδρος της Γερουσίας της Παραγουάης, ο Ροβέρτο Ασεβέδο, και ο βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος των φιλελεύθερων, ο Έντγκαρ Ακόστα, τραυματίστηκαν στο κεφάλι και στον θώρακα από σφαίρες από καουτσούκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα