Χανιά: Συνελήφθη Βρετανός που φωτογράφιζε τη βάση της Σούδας


Συναγερμός στις ελληνικές Αρχές με... άρωμα κατασκοπείας στα Χανιά και συγκεκριμένα στη στρατιωτική βάση της Σούδας.

Πιο αναλυτικά, εντοπίστηκε ένας 74χρονος Βρετανός υπήκοος, αλλά μόνιμος κάτοικος Χανίων, από τις αρμόδιες ομάδες φρουρήσεως της 115 Πτέρυγος Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας και την εν συνεχεία σύλληψή του από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο 74χρονος κρατείται τις τελευταίες ώρες με την κατηγορία της κατασκοπίας.


Ο συλληφθείς

εντοπίστηκε από την ασφάλεια της 115 ΠΜ, σε σημείο μεταξύ του πολιτικού και στρατιωτικού αερολιμένος, από όπου με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού, είχε πλήρη εικόνα των εγκαταστάσεων της ΠΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο 74χρονος Βρετανός, ο οποίος κατά δήλωσή του είναι «παρατηρητής αεροσκαφών» (“Plane spotter”), φέρεται να είναι στρατολογημένος από τρίτη χώρα, και έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν την ΕΥΠ με τη «δράση» του.

Στην κατοχή του και μέσα στη φωτογραφική του μηχανή βρέθηκαν, εκτός από τις φωτογραφίες της 115 ΠΜ, της Αμερικανικής βάσεως του Αεροδρομίου καθώς επίσης και του Ναυστάθμου Κρήτης. Ο ίδιος, μολονότι δηλώνει – ως ελέχθη – «παρατηρητής, αεροσκαφών», εντούτοις θεωρείται «ύποπτος» από τις αστυνομικές αρχές, καθώς, όπως εξηγούσαν, ο 74χρονος φέρεται να έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, επομένως συμπέραιναν ότι δεν θα μπορούσε να μην γνωρίζει πως η φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων διώκεται ποινικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χανιά: Πότε θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές
Χανιά: «Κλείνει» το Ενετικό λιμάνι για τα οχήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα