Μπεσίκτας - Άρης 83-61: Ανταγωνιστικός για ένα δεκάλεπτο


Μπεσίκτας - Άρης 83-61: Τρίτη ήττα για τον Άρη του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Basketball Champions League, με την Μπεσίκτας να εκμεταλλεύεται την υπεροχή της στο ''ζωγραφιστό'' αλλά και την κούραση των ''κιτρινόμαυρων'' από το ματς Κυπέλλου, φτάνοντας σε, σχετικά άνετη, νίκη στην έδρα της.

Το ματς

Αν μη τι άλλο, το πρώτο δεκάλεπτο του Άρη στην Πόλη ήταν... εντυπωσιακό. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πήραν από νωρίς το προβάδισμα,

εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους από την περιφέρεια, κρατώντας τους γηπεδούχους μακριά από το καλάθι τους. Με αυτόν τον τρόπο βρέθηκαν μπροστά με επτά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (15-22).

Κάπου εκεί, άρχισε να κάνει την εμφάνισή της η κούραση από το παιχνίδι του ''Nick Galis Hall'' κόντρα στον Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν πιο εύκολα διόδους προς το ''ζωγραφιστό'', γεγονός που έκανε τη ''ζωή'' τους πιο εύκολη. Με αυτόν τον τρόπο, το -7 έγινε +7 για τη Μπεσίκτας στο ημίχρονο.

Όπως συνέβη και στα προηγούμενα παιχνίδια, το τρίτο δεκάλεπτο έβαλε ''ταφόπλακα'' στα όποια όνειρα του Άρη για θετικό αποτέλεσμα. Το μπλοκάρισμα στην επίθεση και συνάμα η πιο... χαλαρή αντιμετώπιση των ψηλών της τουρκικής ομάδας, έφεραν την ομάδα του Γιαννάκη με την ''πλάτη'' στον ''τοίχο'', με το 60-47 να απεικονίζει πλήρως την αλλαγή σκηνικού.

Με την κούραση στην ''πλάτη'' της, η ελληνική ομάδα προσπάθησε να κρατηθεί στο ματς, όμως η πιο ξεκούραστη και γηπεδούχος, Μπεσίκτας, δεν απειλήθηκε. Αντίθετα, φρόντισε να μεγαλώσει το προβάδισμά της, τελειώνοντας το παιχνίδι στο +22 (83-61).

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 40-33, 60-47, 83-61

Keywords
Τυχαία Θέματα