Αργεντινή: Ο 25χρονος που ζητά σύνταξη χηρείας για την απώλεια της 91χρονης συζύγου του


Το 2015 στην Αργεντινή, ο 23χρονος Mauricio παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Yolanda Torres, η οποία τότε ήταν 91 ετών και μακρινή του θεία. Ο έρως χρόνια δεν κοιτά και οι δυο τους έζησαν ευτυχισμένοι για ...έναν χρόνο αφού η σύζυγος πέθανε και εκείνος έμεινε χήρος.

Τώρα ο Mauricio διεκδικεί τη σύνταξη χηρείας που κανονικά δικαιούται, αλλά οι αρχές της Αργεντινής αρνούνται να του τη δώσουν. Η 91χρονη Yolanda ήταν συνταξιούχος δασκάλα και παντρεύτηκε τον νεαρό σε μια πολύ λιτή τελετή το 2015. Αλλά μετά

το θάνατο της Torres πέρυσι, το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο αρνήθηκε να καταβάλει στον νεαρό Ossola σύνταξη χηρείας, υποστηρίζοντας ότι το ζευγάρι δεν ήταν νόμιμα παντρεμένο.

«Μου άρεσε η Yolanda με τον πιο αγνό τρόπο που μπορείς να αγαπάς κάποιον και αυτό το συναίσθημα, μαζί με τον πόνο που μου προκάλεσε η απώλεια, θα είναι μαζί μου ως το τέλος της ζωής μου» δήλωσε ο Ossola στην εφημερίδα Salta El Tribuno. Αλλά η διοίκηση κοινωνικής ασφάλισης της Αργεντινής (Anses) έχεοι άλλη άποψη και επιμένει να μην δίνει τη σύνταξη, απορρίπτοντας ξανά την αίτησή του.

Μετά την απόφαση του νομικού γραφείου αυτή την εβδομάδα, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Ossola επιδιώκει μέσω νόμιμης υποκίνησης να αποκτήσει μια σύνταξη που δεν δικαιούται.

Οι συντάξεις αυτές αποδίδονται μόνο αν αποδειχθεί πως ο αποθανών ήταν η μόνη οικονομική υποστήριξη του επιζώντος συντρόφου. Το ταμείο ισχυρίζεται πως στην περίπτωση του Ossola κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί είναι πλέον δικηγόρος.

Ο Ossola δήλωσε ότι παρά τη διαφορά των 68 ετών και το γεγονός ότι ήταν συγγενείς, ο γάμος τους ήταν απόλυτα νόμιμος σύμφωνα με τον αργεντινικό νόμο. Είπε στην Εl Tribuno ότι θα φτάσει την υπόθεση μέχρι το ανώτατο δικαστήριο, εάν χρειαστεί.

«Η απόρριψη του αιτήματός μου είναι αβάσιμη και δεν θα προδώσω την τελευταία επιθυμία της Yolanda και τον όρκο που έκανα σε αυτήν. Ο γάμος μας ήταν ευγενής και νόμιμη απόφαση. Ήταν μια πολύ σημαντική υποστήριξη στη ζωή μου και αυτή ήταν η τελευταία της επιθυμία», πρόσθεσε.

Η Ossola πάντως μπορεί να τα καταφέρει καθώς όπως σημειώνει ο Guardian σε μια παρόμοια περίπτωση στην Αργεντινή πριν από 10 χρόνια, ο 24χρονος Reynaldo Wabeke παντρεύτηκε την Adelfa Volpes, 82 ετών. H Wabeke πέθανε 24 ημέρες μετά το γάμο κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος του ζευγαριού στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ο νεότατος χήρος έλαβε την σύνταξη χωρίς κανένα πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα