Άρειος Πάγος: Απαλλαγή για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ πρότεινε η αντιεισαγγελέας


Δεκτή ζητεί να γίνει με πρότασή της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Σπυροπούλου η αναίρεση που έχει ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

Αυτή ασκήθηκε σε βάρος της εφετειακής απόφασης με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).

Πρωτοδίκως πάντως ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί από το συγκεκριμένο αδίκημα το οποίο συνίσταται στο ότι δεν είχε ενημερώσει το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat.

Τον τελικό λόγο ωστόσο θα τον έχει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Την ίδια ώρα, στο ανώτατο δικαστήριο εκκρεμεί και η αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ - για δεύτερη φορά- από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, σχετικά με την κατηγορία που τον βαρύνει και αφορά στο κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Το αδίκημα συνδέεται με την καταγγελία σε βάρος του για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, ώστε να μπει η χώρας στη συνέχεια στα μνημόνια.

Για την κατηγορία αυτή το Συμβούλιο Εφετών, δύο φορές, έχει απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου, καθώς στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Eurostat,που βεβαιώνει ότι τα στοιχεία για τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Eurostat.

Keywords
Τυχαία Θέματα