Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων - Άσκηση στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά ανήμερα της 25ης Μαρτίου


Ξεπερνάει η Άγκυρα κάθε προηγούμενο με μία νέα πρόκληση που κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα που θα οδηγήσει, καθώς σκοπεύει να πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιήσει την Κυριακή 25 Μαρτίου άσκηση με πραγματικά μάλιστα πυρά στο κεντρικό

Αιγαίο, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο τη NAVTEX που είχε εκδώσει από τον Φεβρουάριο.

Η άσκηση μάλιστα αυτή θα πραγματοποιηθεί την ώρα που τρία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκονται στο κεντρικό Αιγαίο, αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν οι Τούρκοι θα αποφασίσουν να προκαλέσουν και να εμφανιστούν.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου προς την Τουρκία, ο οποίος σημείωσε με νόημα πως "Η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως να αφήνει ίχνος "γκρίζων ζωνών".

Διαβάστε αναλυτικά την είδηση

Η εξέλιξη αυτή με τη νέα πρόκληση των Τούρκων έρχεται λίγη ώρα μετά και την έντονη ανησυχία που είχε εκφράσει η Ντόρα Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Η κα Μπακογιάννη είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στη Real News πως:

«Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο και γι' αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και έντονη διπλωματική δραστηριότητα».

Όλα όσα δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Keywords
Τυχαία Θέματα