Αναβαθμίζεται η σύνδεση Βόλου-Σποράδων - Νέο πλοίο στη γραμμή


Ένα ακόμη επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο πρόκειται να ενισχύσει την ακτοπλοική γραμμή Βόλου-Σκιάθου-Σκοπέλου-Αλοννήσου,από τον προσεχή Φεβρουάριο,ενισχύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την σύνδεση των Σποράδων με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Θα είναι το τρίτο οχηματαγωγό που θα κινείται στην ίδια γραμμή μαζι με τα πλοία "Πρωτεύς" και "Εxpress Skiathos".

Το νέο οχηματαγωγό είναι το "Αqua Jewel",της εταιρείας Alpha Ferries και θα ξεκινήσει τα δρομολόγια από τις 15 Φεβρουαρίου

και σε καθημερινή βάση και για όλη τη διάρκεια του δρομολογιακού έτους του 2017.

Το "Αqua Jewel" αυτή την περίοδο υλοποιεί την προβλεπόμενη ετήσια ακινησία των 105 ημερών από την 1η Νοεμβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αρχίσει την πραγματοποίηση των δρομολογίων του, ενώ το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης εισιτηρίων θα ανοίξει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το οχηματαγωγό "Aqua Jewel" ναυπηγήθηκε το 2002, έχει μήκος 108 μ. και πλάτος 16,60 μ., η μέγιστη ταχύτητά του φθάνει στα 19 ναυτικά μίλια και έχει μεταφορική ικανότητα 1600 επιβατών και 180 Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Το πλοίο διαθέτει ασανσέρ επιβατών, κυλιόμενες σκάλες, παιδότοπο, αναρρωτήριο, ειδικούς χώρους εξυπηρέτησης ΑμεΑ, ενώ διαθέτει δύο deck σαλόνια, τρία μπαρ, αίθουσα VIP΄s και εξωτερικούς προστατευόμενους χώρους.

Το "Αqua Jewel" που επί πολλά χρόνια έχει παρουσία στις Κυκλάδες και στην ακτοπλοική γραμμή Ραφήνα-'Ανδρος-Τήνος-Μύκονος , αλλάζει πλεύση και καταπλέει στη γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων, με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών των Σποράδων και του Βόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα