Αλέξης Τσίπρας: Μέχρι και τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ 16ετίας


Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι "Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προχωράμε και δημιουργούμε το θεσμικό πλαίσιο που εξασφαλίζει χρηματοδότηση

για 100.000 πολύ μικρές επιχειρήσεις".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δίνει "Απόλυτη προτεραιότητα στη ανάπτυξη με βιώσιμα χαρακτηριστικά - προσανατολισμένη στη δημιουργία νέων και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας" ενώ διευκρίνισε επίσης ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις στην φορολογική πολιτική που όλοι διαπίστωναν την αναγκαιότητα τους "αλλά εμείς τολμήσαμε να τις φέρουμε, αρχίζουν και αποδίδουν".

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του και κατά της Νέας Δημοκρατίας. "Φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ 16ετίας. Κάθε χρόνο η ανεργία υποχωρεί κατά μ.ο. 2 μονάδες. Επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αυξανόταν κάθε χρόνο κατά 1,5 μονάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας τον απολογισμό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "οι εξαγωγές, στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 18%" λέγοντας μάλιστα ότι πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση από το 2001.

"Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι έχουμε ετήσια ανάπτυξη 0.8% σε σχέση με πέρυσι και 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο" είπε ενώ τόνισε ότι η χώρα με σταθερά βήματα, αλλάζει και θέτει υγιείς βάσεις για την επόμενη μέρα. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει αυτή τη θετική προοπτική.

"Η υγιής επιχειρηματικότητα είναι για εμάς εκείνη που θεμελιώνεται στην αληθινή παραγωγή & επένδυση - στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου... Εκπληρώνουμε το διαχρονικό αίτημα για βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλο το εύρος της δημόσιας ζωής & εδραίωση κανόνων ίσης μεταχείρισης για όλους" επεσήμανε ενώ αναφερόμενος στην Βόριεα Ελλάδα είπε ότι "Η αναβάθμιση του ρόλου της Β. Ελλάδας στην προσέλκυση επενδύσεων καταδεικνύει ότι η Θεσσαλονίκη είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας".

Keywords
Τυχαία Θέματα