Αλεξανδρούπολη: "Ήταν μέλος του ISIS" λέει η σύζυγος του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη (pics&vid)


"Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ" λέει η σύζυγός του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη, η οποία μάλιστα ήταν και εκείνη που τον κατήγγειλε στις ελληνικές αρχές.

"Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS", ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου του Alpha.

Τι

έδειξε το κινητό του


Η γυναίκα ωστόσο φάνηκε ότι έχει πλήρη άγνοια για το υλικό με τα βασανιστήρια που βρέθηκε στο κινητό του συζύγου της.

«Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», είπε η νεαρή γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα βίντεο που βρέθηκαν στον κινητό του και πιστεύεται ότι τραβήχτηκαν το 2012-2013, εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ εξετάζουν τον βαθμό ιεραρχίας του ιδίου στο ISIS. Κι αυτό, διότι έχουν βρει στο κινητό του φωτογραφία του με ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους που είχε απευθείας πρόσβαση στον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στο κινητό του, από το οποίο ο τζιχαντιστής έχει σβήσει τις επαφές και τις κλήσεις.

Στα ανατριχιαστικά βίντεο μάλιστα, που βρέθηκαν στην συσκευή του, εμφανίζεται ο ίδιος – μάλλον κάπου στη Ράκα, στη Συρία, να έχει ξαπλωμένους στο έδαφος κρατούμενους του ISIS, τους οποίους έπιανε από τα μαλλιά και τους σήκωνε για να φανούν τα πρόσωπα τους στην κάμερα. Επιπλέον, βρέθηκαν και φρικιαστικά βίντεο με αποκεφαλισμούς, τα οποία εκτιμάται ότι έχει τραβήξει ο ίδιος.

Το ταξίδι στην Ελλάδα και η σύλληψη

Ο 32χρονος έφυγε από τη Συρία το 2013. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και το 2016 ήρθε στην Ελλάδα μέσω Λέρου. Έμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και έναν χρόνο μετά κατέληξαν στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από την καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό πριν από δύο μήνες, οι Αρχές τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και εξέδωσαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα, ώστε εάν έφευγε να μην μπορούσε να επιστρέψει.

Πριν από τρεις ημέρες πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου όπου είχε υποβάλει αίτημα. Εχθές, μόλις εμφανίστηκε, συνελήφθη και κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία την περίοδο 2012-2013.

Όπως έγινε γνωστό, το 32χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του, χρησιμοποιώντας μια κουβέρτα. Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 32χρονου αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του. Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».Διαβάστε ακόμα: Αλεξανδρούπολη: Στον εισαγγελέα ο 32χρονος Σύρος τζιχαντιστής - Οι πρώτες φωτογραφίες του (pics)

Αλεξανδρούπολη: Αρνείται την ενοχή του ο 32χρονος τζιχαντιστής - Τα ευρήματα στο κινητό του (pics)

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη: Ζούσε ένα χρόνο στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα