Δραγασάκης: Τέταρτο μνημόνιο ούτε μας δίνουν, ούτε το αντέχουμε


Με σκοπό να ''ρίξει'' όσο γίνεται το συζητούμενο, τελευταίως, σενάριο για υπογραφή 4ου μνημονίου, ο Αντιπρόερος της κυβέρνησης είναι κάθετος: «Ούτε προσφέρεται, ούτε αντέχεται και ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί», έστειλε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στην εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή,

ο κ. Δραγασάκης, ανέφερε ακόμα και το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η οποία «παρά τις καθυστερήσεις, παραμένουν εντός του αρχικού σχεδιασμού».

Όπως είπε εφόσον κλείσει η αξιολόγηση τον Απρίλιο ή λίγο μετά τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, στις 23-24 Απριλίου, τα επόμενα βήματα μπορούν να επιταχυνθούν με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (QE), τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και την επιτάχυνση της ανάκαμψης το β’ εξάμηνο το 2017 .

«Κάθε συζήτηση για 4ο μνημόνιο είναι άστοχη και μπορεί να καταστεί επικίνδυνη. Διότι το 4ο μνημόνιο ούτε προσφέρεται ούτε αντέχεται και ευτυχώς δε θα χρειαστεί. Εξίσου άστοχη, αν όχι κακόβουλη, είναι η καταστροφολογία που εγχώρια κέντρα αναζωπυρώνουν τελευταία. Καταστροφολογία που διαψεύστηκε εμφατικά αρκετές φορές στο παρελθόν και θα διαψευστεί και φέτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Ακόμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για δυνάμεις εντός και εκτός ΕΕ που επιθυμούν την ανατροπή της κανονικότητας στην Ένωση, κάνοντας ειδικά αναφορά στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Για τις δε καθυστερήσεις στην αξιολόγηση τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται όσο κανείς άλλος για την έγκαιρη ολοκλήρωσή της, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν θα δεχθεί αδικαιολόγητες απαιτήσεις όπως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για μια ολόκληρη δεκαετία.

Κάπως έτσι επιτέθηκε στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις δηλώσεις του πως το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα για τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα