Αυτός είναι ο λόγος που δεν "τραβάει ο Μιραλάς" - Τι συνέβη στην Έβερτον


Το σύστημα του Ολυμπιακού και η παράλληλη παρουσία των Μάριν και Φορτούνη στην ίδια 11άδα ήταν που δεν βοήθησε τον Κέβιν Μιραλάς να αποδώσει καλύτερα στο χθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Μάκης Μηνδρινός.

Αναλυτικά

όσα είπε:

«Στην Έβερτον τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής. Έπαιζε μόνο σε παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, που έτσι κι αλλιώς ο Κούμαν παρουσίαζε σύνολο με πολλές αλλαγές. Όταν ήρθε ο Άνσγουορθ ως υπηρεσιακός τού έδωσε χρόνο συμμετοχής και έπαιξε σε δύο παιχνίδια βασικός. Ο Αλαρντάις, που ήρθε μετά, είχε τα δικά του κολλήματα, γενικότερα δεν υπήρχε χώρος για τον Μιραλάς, ειδικά από τη στιγμή που ήταν εκτός Ευρώπης η Έβερτον. Κάπως έτσι κατέληξε στον Ολυμπιακό», ήταν το αρχικό σχόλιο του αρχισυντάκτη της KinΒet για τη φετινή θητεία του Μιραλάς στην Αγγλία και συμπλήρωσε για την παρουσία του στο παιχνίδι εναντίον της Λαμίας:

«Δεν είναι ακόμα καλά, έχει έλλειψη ρυθμού. Τον έχουμε συνηθίσει σε ξεπτάγματα, σε ντρίπλες με χώρο κ.λπ. Αλλά χθες, με τον Φορτούνη και τον Μάριν στην ίδια 11άδα, ήταν λες και ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε με εξτρέμ και ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Θεωρώ ότι ο Μιραλάς θα μπορούσε να παίξει ως σέντερ φορ στον Ολυμπιακό. Στην Έβερτον έπαιζε πάντα στα άκρα και δεν ήταν κακός, αλλά εναντίον της Λαμίας δεν έπαιξε στα άκρα. Ενδεχομένως αν έπαιζε εκεί να βοηθούσε παραπάνω. Αλλά αν τον χρησιμοποιεί όπως χθες και παίζουν μαζί οι Φορτούνης και Μάριν, θα είναι μπέρδεμα».

Ποια εικόνα έχεις σχηματίσει στα δύο παιχνίδια που τον είδαμε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται;

«Το ότι στα δύο πρώτα ματς δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, έχει σχέση με το γεγονός ότι έχει παίξει 2-3 90λεπτα σε έξι μήνες. Μέσα από τους αγώνες θα βρει ρυθμό, ενώ δεν είναι και μεγάλος σε ηλικία για να πει κάποιος ότι έχει βαρύνει. Θεωρώ δεδομένο ότι θα βοηθήσει. Εδώ ξεχώριζε πριν από μερικά χρόνια στον Ολυμπιακό, που η ομάδα είχε καλύτερο υλικό από τώρα».

Η άποψή σου για τον Ολυμπιακό του Γκαρσία;

«Χρειάζεται χρόνο και ο Γκαρσία. Με την Μπράιτον είχε καταφέρει να πάει στα πλέι οφ της Championship, που ήταν μεγάλη έκπληξη, εκτός προγράμματος την εποχή που έγινε. Δεν το περίμενε κανείς. Μετά πήγε στη Γουότφορντ, αλλά έφυγε νωρίς λόγω ενός προβλήματος υγείας και δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη θητεία του εκεί. Δεν δοκιμάστηκε σε επίπεδο Premier League, αλλά στην Championship ήταν σούπερ. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τη θητεία του στον Ολυμπιακό, ακόμα και το σχήμα που επιλέγει είναι ίδιο με το προηγούμενο. Τώρα μαθαίνει και ο Γκαρσία τον Ολυμπιακό, το υλικό του. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον Λεμονή, για την ώρα. Μου βγάζουν περισσότερη διάθεση και ενέργεια τώρα. Αλλά μόνο αυτό για την ώρα».

Αν ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με την υπόθεση του τίτλου, θεωρείς ότι θα δοθεί χρόνος στον Γκαρσία για να δουλέψει;

«Τη σεζόν θα την βγάλει θεωρώ, ό,τι κι αν γίνει. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι αν δεν πάρει το πρωτάθλημα, θα έχουμε θέματα. Δε νομίζω να τον κρατήσει το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, σε μια τέτοια περίπτωση. Εκτός από τη Σάλτσμπουργκ, δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό επιπέδου. Έχει κατακτήσει τίτλο και με τη Μακάμπι, αλλά το επίπεδο είναι χαμηλό. Έχει ενδιαφέρον και το πώς θα αντιδράσει ο ίδιος. Ειδικά τώρα που ο Ολυμπιακός θα έχει τρία παιχνίδια με την ΑΕΚ, ένα για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο, θα είναι τεστ και για τον ίδιο. Πιστεύω ότι σταδιακά θα βάζει δικά του στοιχεία στην ομάδα. Όπως για παράδειγμα την πίεση ψηλά. Βέβαια αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει στη μέση της σεζόν, γιατί πρέπει μια ομάδα να δουλευτεί στην αρχή για να συμβούν κάποια πράγματα όπως τα θέλει ο προπονητής. Πώς να πρεσάρει, για παράδειγμα, μια ομάδα όταν δεν έχει ενέργεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα