ΑΕΚ: Απειλείται με αφαίρεση βαθμών λόγω των επεισοδίων


Με πολύ βαριά καμπάνα που φτάνει μέχρι και την αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει η ΑΕΚ μετά τα επεισόδια των οπαδών της με την αστυνομία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στις θύρες 1 και 15, ενώ η Αστυνομία πέρασε μέσα στη θύρα 1. Οι Αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν τους οπαδούς χρησιμοποιώντας βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα και να διακοπεί το ζέσταμα των ομάδων ενώ ο αγώνας

ξεκίνησε με περίπου 15’ καθυστέρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση βίας θεωρείται δεδομένη, καθώς μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να κάνει χρήση χημικών η Αστυνομία. Εξάλλου, και οι εικόνες από το ΟΑΚΑ είναι άκρως αποκαλυπτικές για το ξύλο που έπεσε πριν την έναρξη του ντέρμπι!

Αναλυτικά όσα προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα:

Άρθρο 15 Ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες

4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου:

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα. γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα