"Secret Service": Ξέμεινε από κονδύλια για την προστασία του Τραμπ


Σύμφωνα με άθρο της εφημερίδας USA Today, η προτίμηση που δείχνει ο Αμερικανός πρόεδρος να περνάει τα Σαββατοκύριακά του σε πολυτελή θέρετρα, όπου εξασκείται στο γκολφ, είχαν ως αποτέλεσμα την εξάντληση των κεφαλαίων, που είχαν εγκριθεί για αυτή την χρονιά, για τη λειτουργία της Μυστικής Υπηρεσίας, που έχει αναλάβει την προστασία τους.

Ο διευθυντής της Secret Service, Ράντολφ Άλες, δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι ο

μισθός 1.000 και πλέον ανδρών έχει ήδη φθάσει στο όριο που προβλέπεται ανά εργαζόμενο σε ετήσιο επίπεδο και των υπερωριών που ορίζονται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ήτοι 160.000 δολάρια ανά πράκτορα.

Η Μυστική Υπηρεσία έχει υπερβολικό φόρτο εργασίας, κάτι το πρωτόγνωρο, καθώς πρέπει να ασχοληθεί με τα ενήλικα παιδιά του προέδρου Τραμπ που ταξιδεύουν συνεχώς στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους για τις επιχειρήσεις της οικογένειας, αλλά κι επίσης με τις διακοπές της οικογένειας Τραμπ. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος περνά τα περισσότερα από τα Σαββατοκύριακά του στα γκόλφ και τα πολυτελή θέρετρά του στην ανατολική Ακτή, στην Φλόριντα, τη Βιρτζίνια ή το Νιου Τζέρσεϊ.

"Ο πρόεδρος έχει μεγάλη οικογένεια και η ευθύνη μας υπαγορεύεται από το Νόμο. Δεν έχω καμία δυνατότητα ευελιξίας" επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Secret Service.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πράκτορές του δεν χρειάστηκε ποτέ άλλοτε να προστατεύσουν τόσους πολλούς ανθρώπους που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον Λευκό Οίκο: 42 πρόσωπα, μεταξύ αυτών 18 μέλη της οικογένειας του προέδρου. Υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 31 ανθρώπους.

Τα ατέρμονα ταξίδια και οι υπερωρίες έχουν ως αποτέλεσμα μια πραγματική κινητοποίηση των πρακτόρων και ο επικεφαλής τους προειδοποιεί ότι εάν το Κογκρέσο δεν αντιδράσει στα νέα δεδομένα εγκρίνοντας την αύξηση του σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό, η υπηρεσία δεν θα μπορεί να πληρώσει τις ώρες που ήδη έχουν εργαστεί.

Οι επιτροπές του Κογκρέσου που ασχολούνται με το θέμα διαμηνύουν ότι εξετάζουν μια λύση.

Ο Άλες, ο οποίος διορίστηκε στην θέση του τον Απρίλιο, επισήμανε ότι έχει μιλήσει σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για το θέμα που προέκυψε.

Η Secret Service διαθέτει αυτή τη στιγμή προσωπικό 6.800 πρακτόρων με πολιτικά και στολές. Αναμένεται να αυξήσει τους πράκτορές της σε 7.600 έως το 2019 και 9.500 έως το 2025, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα