Qualcomm: Μηνύσεις σε εταιρείες που συνεργάζονται με την Apple


Η διαμάχη ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν η Apple μήνυσε τη Qualcomm σε ΗΠΑ, Κίνα και Μ. Βρετανία με την κατηγορία ότι την χρεώνει υπερβολικά ποσά για βασικά cellular standards στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλε στο παρελθόν.

Η Apple ισχυρίστηκε ότι από τότε που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις αρχές στη Ν. Κορέα

στην αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Qualcomm, η κατασκευάστρια chip παρακράτησε 1 δισ. δολάρια ως αντίποινα. Την κατηγορεί ότι εδραιώνει τη θέση της μέσω τακτικών αποκλεισμού και υπερβολικών απαιτήσεων.

Από την άλλη, μια από τις πιο σοβαρές κατηγορίες της Qualcomm κατά της Apple είναι, ότι η δεύτερη επίτηδες περιόρισε τις δυνατότητες των δικών της Qualcomm X12 modem για να κάνει το Intel XMM 3360 modem να φαίνεται καλύτερο. Το τελευταίο επεισόδιο στη διαμάχη των δυο, έλαβε χώρα στις αρχές του μήνα, με την Qualcomm να ζητά την απαγόρευση εισαγωγής iPhones στις ΗΠΑ.

Σειρά παίρνουν οι προμηθευτές της Apple. Σε δήλωσή του ο Don Rosenberg, αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Qualcomm, επεσήμανε πως είναι λυπηρό που θα πρέπει να στραφούν εναντίον των εταιρειών αυτών, αλλά πρέπει να μην επιτραπεί στους κατασκευαστές αυτούς και την Apple να χρησιμοποιούν την πνευματική ιδιοκτησία της Qualcomm χωρίς να πληρώνουν τα “δίκαια και λογικά” συμφωνηθέντα ποσά.

Σύμφωνα με το Forbes, η κίνηση της Qualcomm έχει λογική μιας και η ίδια η Apple δεν παίρνει τα δικαιώματα χρήσης των πατεντών απευθείας από Qualcomm, αλλά το κάνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες.

Προς το παρόν, ούτε η Apple ούτε οι εταιρείες αυτές έχουν κάνει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με τις νέες μηνύσεις. Το σίγουρο είναι ότι η ένταση κλιμακώνεται και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα