H 22η Art Athina ανοίγει τις πύλες της


Το εικαστικό αυτό γεγονός -από τα σημαντικότερα στην ελληνική σκηνή- προβάλλει την εντόπια αλλά και τη διεθνή παραγωγή σε όλους τους τομείς της τέχνης, μέσα από το κυρίως πρόγραμμά του και τις επιλογές των ελληνικών και ξένων γκαλερί.

Φέτος, ο αριθμός των γκαλερί που θα συμμετάσχουν στην Art Athina φθάνει στις 56. Καινοτομία αποτελεί η ειδική πρόσκληση σε δεκατρείς νέες ανερχόμενες γκαλερί, εκ των οποίων οι περισσότερες εκπροσωπούν

την εικαστική σκηνή του Λος Άντζελες.

«Ακόμα μία φορά η Art Athina γυρίζει σελίδα, βάζοντας καινούργιες βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Ανανεώνεται κι εξελίσσεται σε πρόσωπα, δομή και περιεχόμενο. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει και πάλι μία τομή στις διοργανώσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γιάννα Γραμματοπούλου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), του φορέα που από την ίδρυση του, το 1993, είναι επιφορτισμένος με τη διοργάνωσή της Art Athina.

Σε γενικές γραμμές, η Art Athina 2017 αποτελεί ένα ευρύ κάτοπτρο για την παγκόσμια κι ελληνική παραγωγή. Αντικατοπτρίζει τις κυρίαρχες τάσεις και επιλογές των φορέων της τέχνης σε όλα τα πεδία της δημιουργίας και της προώθησής τους. Επιπλέον, λειτουργεί ως ένα πρώτης τάξεως εφαλτήριο και κίνητρο για την ανταλλαγή και την εξαγωγή των δημιουργών και του έργου τους από και προς την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα