Elephantastico: Στη Θεσσαλονίκη το 5ο Ευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ

12:10 9/5/2018 - Πηγή: Pagenews

Σε ένα τεράστιο πάρκο για παιδιά, με ήχους, φωνές και χρώματα, θα μετατραπεί η πόλη της Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Μαΐου, στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ "Elephantastico", που διοργανώνει ο κεντρικός δήμος.

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, θα "καταλάβουν"

την πόλη σε μια προσπάθεια να ψυχαγωγήσουν και να εκπαιδεύσουν δωρεάν τα παιδιά, ηλικίας από λίγων μηνών έως και ...99 ετών!

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι εν πλω στο καράβι "Κλειώ" η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών του δήμου Θεσσαλονίκης, 'Ελλη Χρυσίδου, υποστήριξε πως το "το φετινό φεστιβάλ ανοίγεται σε περισσότερους χώρους της πόλης, έχει περισσότερο θέατρο και περισσότερα εργαστήρια. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να κατακτήσουν τη Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο".

Αποκάλυψε επίσης πως το επόμενο "Elephantastico" θα διοργανωθεί από τα ίδια τα παιδιά. "Αφού καταφέραμε να είναι δυνατό το φεστιβάλ, αποφασίσαμε πως θα πρέπει να γίνεται από τα ίδια τα παιδιά και θα τα καλέσουμε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το 6ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ" είπε η κ.Χρυσίδου.

Το τριήμερο θα πραγματοποιηθούν συνολικά 40 δράσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ποδηλατάδα στην παραλία, βαρκάδα στον Θερμαϊκό, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια ρομποτικής και κεραμικής, θέατρο σκιών, κυνήγι χαμένου θησαυρού και περιήγηση στην πόλη με λεωφορείο.

Για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και μια θεατρική παράσταση με τίτλο "Κοίτα" που απευθύνεται σε βρέφη από οκτώ μηνών και άνω από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στον Λευκό Πύργο ακροβατικά με ζογκλέρ και κλόουν από την Ισπανία και την Τσεχία, ενώ το παραλιακό μέτωπο της πόλης θα "πλημμυρίσει" με μουσικές από κρουστά και τη φιλαρμονική ορχήστρα του κεντρικού δήμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριήμερου παιδικού φεστιβάλ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ σε ορισμένες δράσεις απαιτείται από τους γονείς προεγγραφή λόγω περιορισμένων θέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία: thestival.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπουτάρης: Ο δήμος ανακυκλώνει ετησίως 12.000 τόνους απορριμμάτων
Το Συνέδριο Νομικών του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα