Bloomberg: Αναμένονται πτωτικές πιέσεις στο ευρώ με το άνοιγμα των αγορών


Όπως αναφέρει το Bloomberg με βάση τον στρατηγικό αναλυτή Richard Jones, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls από τις γερμανικές εκλογές, πιθανώς θα δούμε κάποιες πτωτικές πιέσεις στο ευρώ όταν ανοίξουν οι αγορές. Τα χαμηλά αποτελέσματα του SPD καθιστούν απίθανο έναν ευρύ συνασπισμό, και το 13% για το AfD είναι ένα

ισχυρό αποτέλεσμα για το ευρωσκεπτικιστικό ακροδεξιό κόμμα.

Επίσης, τα νούμερα "δεν βγαίνουν" για μια συμμαχία μόνο με τους Χριστιανοδημοκράτες και το φιλελεύθερο DPP και αυτό ανοίγει την πιθανότητα ενός συνασπισμού Jamaica, όπως ονομάζεται ένας συνασπισμός μεταξύ των CDU/CSU, FDP και Πρασίνων.

Αυτός θα ήταν ένας δύσκολος συνδυασμός, δεδομένου ότι Πράσινοι και FDP απέχουν πολύ σε πολλές απόψεις.

Επίσης, το Bloomberg επισημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλη συζήτηση για το πώς η νίκη της Merkel είναι πραγματικά μια ήττα και πως το 13% του AfD είναι στην πραγματικότητα νίκη.

Αλλά πολλά από αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία που βρίσκονται τώρα στο AfD, βρισκόταν στο CDU παλαιότερα.

Δεν έχουν αλλάξει, έχουν σχηματίσει απλώς μια ξεχωριστή οντότητα που θα αντιταχθεί στην ηγεσία της Merkel ανοιχτά και όχι παρασκηνιακά.

Επίσης, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING στη Φρανκφούρτη, ο Carsten Bizeski, θεωρεί ότι η Γερμανία ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση, σύμφωνα με την οποία "η Γερμανία έχει ακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρότυπο: ένα λαϊκιστικό κόμμα στη Βουλή, δύσκολος ο σχηματισμός συμμαχίας και τέλος των μεγάλων κομμάτων".

Keywords
Τυχαία Θέματα