Bentley Bentayga: Το νέο coupe SUV


​Η βρετανική φίρμα δεν σκοπεύει να μείνει μόνο στο ένα SUV καθώς όπως όλα δείχνουν, σχετικά σύντομα θα μιλάμε για γκάμα από SUV καθώς η Bentley σχεδιάζει να προσθέσει ακόμα δύο αντίστοιχα μέλη στην εξίσωση των προϊόντων της.

Σύμφωνα με σχετικής δηλώσεις στελεχών της Bentley το ένα από τα δύο νέα επόμενα SUV των Βρετανών

θα εστιάσει στις compact διαστάσεις αξιοποιώντας ως αφετηρία μια διαφορετική αρχιτεκτονική από το ήδη γνωστό Bentayga και συγκεκριμένα την ίδια πλατφόρμα με την ήδη γνωστή νέα γενιά της Porsche Panamera.

Πριν από αυτό ωστόσο, η Bentley θα παρουσιάσει μια ισχυρότερη, ταχύτερη και πιο δυναμική αισθητικά εκδοχή του Bentayga η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της μέσα στην επόμενη χρονιά χωρίς να αποκλείεται να δούμε την πρωτότυπη εκδοχή της ακόμα και στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, η σκληροπυρηνική έκδοση του Bentayga θα ανήκει στην «ανώτερη» κλίμακα του coupe-SUV είδους, υιοθετώντας μια coupe λογικής οροφή η οποία σε συνδυασμό με μια σειρά υπερτονισμένων στοιχείων όπως οι θόλοι και οι πιο έντονες πτυχώσεις στο αμάξωμα θα αναλάβουν να δώσουν το στίγμα του επιπλέον δυναμισμού και το οποίο θα στοιχειοθετηθεί από περισσότερες επιδόσεις.

«Θα είναι περισσότερο προσανατολισμένο στις ασφάλτινες επιδόσεις, ωστόσο θα εξακολουθεί να έχει τέσσερις πόρτες και τέσσερα καθίσματα» έχουν αναφέρει στο παρελθόν στελέχη της Bentley για το νέο είδος διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να μην έχει αντίστοιχο χώρο αποσκευών με το Bentayga, αλλά θα είναι πολύ πιο επιθετικά σχεδιασμένο, πολύ ταχύτερο και επιβλητικότερο».

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, η coupe-SUV εκδοχή του Bentayga αναμένεται να αξιοποιήσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του θηριώδους W12 των 6,0 λίτρων που εφοδιάζει την ισχυρότερη εκδοχή του βελτιώνοντας, σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες διαφοροποιήσεις του, ακόμα περισσότερο τον ήδη εντυπωσιακό χρόνο επιτάχυνσης των τεσσάρων δευτερολέπτων για το sprint των 0-100 χλμ./ώρα.

Αυξημένη αναμένεται να είναι και η μέγιστη ταχύτητα η οποία αναμένεται να διαμορφωθεί σε 320 χλμ./ώρα.

Εκτός από τη δυναμικότερη σχεδίαση και τον ισχυρότερο κινητήρα, τις προδιαγραφές του νέου coupe SUV της Bentley αναμένεται να πλαισιώσει η παρουσία μιας πιο σπορ ανάρτησης και ενός αναβαθμισμένου συστήματος εξαγωγής που θα ταιριάζει με τον νέο προσανατολισμό του.

Ως «αντάλλαγμα» οι ιδιοκτήτες του θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ενός μικρότερου πορτ-μπαγκάζ –από το 430 λίτρων του Bentayga- αλλά και με ένα μικρότερο καθ΄ύψος χώρο για το πίσω κάθισμα κάτι που όμως δεδομένης της κατηγορίας δεν αναμένεται να λειτουργήσει ανασταλτικά όπως άλλωστε έχει δείξει και το παράδειγμα της BMW X6.

Όπως και να έχει με τις coupe-SUV εξελίξεις στην γκάμα του Bentayga, η Bentley έχει ήδη προσθέσει μια πετρελαιοκίνητη έκδοσή του στην γκάμα ενώ, όπως είναι γνωστό ετοιμάζει και μια plug-in υβριδική εκδοχή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα