Apple: Διερευνά ισχυρισμούς για φωτιά σε iPhone 7


Η Apple διερευνά ισχυρισμούς ότι ένα iPhone 7 Plus έπιασε φωτιά εξαιτίας προβλήματος σε μπαταρία, μετά από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο και εικόνων της κατεστραμμένης συσκευής στο Twitter.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στο βίντεο το κινητό της Μπραϊάνα Όλιβας, 18 ετών από το Τάκσον της Αριζόνα, φαίνεται

το πίσω μέρος του τηλεφώνου να έχει παραμορφωθεί από μια διογκωμένη μπαταρία και να βγαίνει καπνός από ένα ρήγμα στα πλάγια, όπου η οθόνη έχει απομακρυνθεί από τη θήκη.
Η Όλιβας στη συνέχεια ανέβασε φωτογραφίες που δείχνουν το καμμένο πίσω μέρος του τηλεφώνου και το χωρισμένο στα δύο «σώμα» του κινητού, αφού η μπαταρία έχει σταματήσει να καπνίζει.



Το 21 δευτερολέπτων βίντεο που κατέγραψε ο φίλος της Όλιβας έγινε retweeted χιλιάδες φορές, ενώ συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό likes και πάνω από ένα εκατομμύριο views.
Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο Mashable ότι «είμαστε σε επαφή με τον πελάτη και διερευνούμε το θέμα».

Η Όλιβας υποστήριξε πως είχε επισκεφθεί ένα κατάστημα της Apple μία ημέρα πριν την ανάφλεξη του τηλεφώνου, όπου είχε παραπονεθεί πως η συσκευή της δεν άνοιγε. Οι τεχνικοί το εξέτασαν και είπαν πως όλα ήταν εντάξει όταν η συσκευή φάνηκε να δουλεύει κανονικά. Το περιστατικό σημειώθηκε την επόμενη ημέρα, ενώ το τηλέφωνο φόρτιζε κοντά στο κεφάλι της, ενώ η 18χρονη κοιμόταν.

Το φιάσκο του Galaxy Note 7 της Samsung – το οποίο τελικά η νοτιοκορεατική εταιρεία απέσυρε, υφιστάμενη ένα πολύ βαρύ πλήγμα στο γόητρό της- έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις εταιρείες κατασκευής smartphones, λόγω ανησυχιών για την αξιοπιστία των high capacity μπαταριών lithium ion. Ακόμη, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Guardian, δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που αφορά σε φωτιά μπαταρίας σε iPhone 7, καθώς τον Οκτώβριο ένας Αυστραλός είχε υποστηρίξει πως το iPhone 7 του έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το αυτοκίνητό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα