AfD: Οι αιτούντες άσυλο στην Γερμανία, να επαναπροωθούνται στη Βόρεια Αφρική


Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πρότεινε σήμερα όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που θα φθάσουν στη γερμανική επικράτεια το προσεχές διάστημα να σταλούν πίσω στις χώρες από τις οποίες ήλθαν στη βόρεια Αφρική και να οδηγηθούν σε κέντρα υποδοχής, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεών τους για τη χορήγηση ασύλου.

Η πρόταση αυτή του AfD εντάσσεται σε ένα πακέτο πολιτικών υπό τον τίτλο "Πρώτα η Γερμανία" τον οποίο όπως διευκρίνισε το ίδιο εμπνεύστηκε από τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ

(που ο ίδιος περιγράφει με το σύνθημα "Πρώτα η Αμερική").

"Όποιος εισέρχεται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ως αιτών άσυλο -ειδικά μέσω της Μεσογείου- (θα πρέπει) να οδηγείται σε νέα κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο που θα ανοίξουν στη Βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια των διαδικασιών (εξέτασης των αιτήσεων για τη χορήγηση) ασύλου", αναφέρει έγγραφο του ακροδεξιού κόμματος, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Στο κείμενο προστίθεται ότι το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό, σε συνεργασία με τις ιταλικές και τις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις, θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να βάλουν τέλος στη μετανάστευση μέσω της Μεσογείου.

Το AfD πιστεύει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να οδηγούνται σε κέντρα υποδοχής κοντά στις χώρες τους και μόνο οι πιο ευάλωτοι θα πρέπει να μεταφέρονται στην Ευρώπη βάσει του προγράμματος μετεγκατάστασης της ΕΕ.

Το κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2013, αρχικά ως πλατφόρμα διαμαρτυρίας για τα πακέτα στήριξης των κρατών της ευρωζώνης που πλήττονταν από την κρίση χρέους, έκανε στροφή στις θέσεις εναντίον της μετανάστευσης μετά την απόφαση που πήρε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που οδήγησε στην υποδοχή συνολικά ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το AfD συγκεντρώνει ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ του 8 και του 10% της πρόθεσης ψήφου.

Μέσα στο 2017 πάνω από 119.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη, με τη συντριπτική τους πλειονότητα να αφίκνυνται στην Ιταλία από τη Λιβύη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, αντιπρόεδρος του AfD, συνέδεσε εξάλλου το ζήτημα του ασύλου με τη χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας: οι αφρικανικές χώρες που δεν δέχονται πίσω αιτούντες άσυλο που απελαύνονται από τις γερμανικές αρχές θα πρέπει να στερούνται την αναπτυξιακή βοήθεια του Βερολίνου, τόνισε.

"Στις ΗΠΑ έχουν το Πρώτα η Αμερική, κι εμείς μπορούμε να έχουμε το Πρώτα η Γερμανία", δήλωσε ο Γκάουλαντ. "Αυτός είναι ο στόχος της αναπτυξιακής μας πολιτικής", πρόσθεσε.

Η Αλίσε Βάιντελ, η υποψήφια της AfD για την καγκελαρία, υποστήριξε ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως η Γερμανία αδυνατεί να διαχειριστεί τη μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών, που όπως είπε συνεχίζεται παρά τις διαβεβαιώσεις της Μέρκελ περί του αντιθέτου.

Οι αιτούντες άσυλο έχουν προκαλέσει πρόβλημα στις υπηρεσίες υγείας, στη δημόσια διοίκηση, έχουν αυξήσει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και τα επίπεδα εγκληματικότητας, υποστήριξε η Βάιντελ. "Στην κατηγορία των ανθρωποκτονιών, ο αριθμός των υπόπτων που είναι αιτούντες άσυλο αυξήθηκε κατά 100% — διπλασιάστηκε μέσα σε έναν χρόνο", δήλωσε. "Αυτό είναι σκάνδαλο αν θέλετε τη γνώμη μας", πρόσθεσε.

Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των υποθέσεων ανθρωποκτονιών για τις οποίες θεωρείται ύποπτος κάποιος από τους 1,4 εκατ. αιτούντες άσυλο στη Γερμανία πράγματι διπλασιάστηκε: από τις 34 ανήλθε στις 75. Ωστόσο στο 80% των υποθέσεων αυτών η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και τα εγκλήματα αυτά ενδέχεται να μην διαπράχθηκαν από αυτούς τους ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα