Υπό έλεγχο η φωτιά στη Νέα Μάκρη – «Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού»

Τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, καθώς δεν υπάρχει μέτωπο. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπήρξαν σπίτια που υπήρχαν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους, ενώ κάποια κάηκαν. «Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα» σημείωσε.

Με μικρές διάσπαρτες εστίες εξελίσσεται η πυρκαγιά στην Νέα Μάκρη Αττικής με την εικόνα να είναι σαφώς καλύτερη,

καθώς δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες βράδυ σε δασική έκταση και πήρε γρήγορα διαστάσεις σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική. Κάτοικοι των περιοχών Λιβίσι και Αγίου Εφραίμ κλήθηκαν να εκκενώσουν προληπτικά τα σπίτια τους. Ο δήμος Μαραθώνα απηύθυνε έκκληση σε όσους βρίσκονταν κοντά από το συμβάν να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης.

Πλέον η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να την ελέγξουν. Μέρος των δυνάμεων είχε παραταχθεί πάνω από τα σπίτια, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έφτασε στο σημείο για να διερευνήσει την πιθανότητα εμπρησμού, καθώς τρεις ήταν οι εστίες που εκδηλώθηκαν. Η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε δρόμους της ευρύτερης περιοχής προχωρώντας σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, με πρώτη εκτίμηση έχουν καεί δύο σπίτια και κάποια έχουν υποστεί ζημιές. Πλήρης εκτίμηση, ωστόσο θα υπάρξει εντός της ημέρας. «Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες» είπε στο MEGA ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοπόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή» πρόσθεσε.Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπήρξαν σπίτια που υπήρχαν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους. «Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση» κατέληξε. Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, οι αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός άνδρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα