«Θα λογαριαστούμε μετά» και απειλές το μήνυμα Χρυσοχοΐδη σε αξιωματικούς για το Πολυτεχνείο

«Απειλές Χρυσοχοΐδη σε αξιωματικούς για την κατάληψη – “Θα τα πούμε τον Γενάρη…”» έχει τίτλο το άρθρο που δημοσίευσε ο αστυνομικός συντάκτης, Γιώργος Καραϊβάζ στον ιστότοπο αστυνομικού περιεχομένου bloko.gr, μεταφέροντας την εικόνα ενός «μαινόμενου από εξαλλοσύνη» υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για «συμπεριφορά του γνωστού για τις εκρήξεις» υπουργού, αλλά και για σφοδρές επιπλήξεις και χαρακτηρισμούς «παρουσία πολιτικών στελεχών της ΕΥΠ». Οι αντιδράσεις του υπουργού αναφέρονται στην «δεδομένη αδυναμία των αρμόδιων υπηρεσιών να προλάβουν τα γεγονότα».

Ακόμα,

όπως αναφέρεται, αντιστράτηγος που είχε αντιρρήσεις με τον υπουργό παρεμποδίστηκε «εκ των έσω να μην κάνει αντίλογο», ενώ καταγγέλλεται πως ο λόγος δόθηκε σε σύμβουλο επικοινωνίας του Μ. Χρυσοχοΐδη, γεγονός που χαρακτηρίζεται με ως προβληματικό. Συγκεκριμένα, ο συντάκτης θέτει ερωτήματα όπως «Με ποιες γνώσεις και ικανότητες το πολιτικό στέλεχος τοποθετήθηκε πάνω σε άγνωστα για τον ίδιο δεδομένα και στρατηγικές; Δικαιούται και νομιμοποιείται ο κ. σύμβουλος να νουθετεί και να δίνει κατευθύνσεις;».

Στο ίδιο άρθρο, σημειώνεται πως ο Μ. Χρυσοχοΐδης «αρχίζει και μετέρχεται τρόπους και μεθόδους που αφενός δεν συνάδουν με το ήθος και την ιστορία του», αλλά και πως «δεν μπορεί ν’ απαξιώνει και να εκμηδενίζει αξιωματικούς με τους οποίους έστω και κατά συνθήκη της συγκυρίας θα συνεργαστεί για τους μήνες που απομένουν μέχρι τις ειδούς του Γενάρη, όπως εν ολίγοις προσδιορίζονται οι επερχόμενες κρίσεις».

«Γνωρίζει πολύ καλά πως ο χρονικός ορίζοντας είναι βαριά συννεφιασμένος για την κοινωνία και για την αστυνομία, οπότε για την εμπειρία του δικού του μεγέθους, μόνο ως άστοχο μπορεί να ερμηνευτεί το ξέσπασμα του. Στην παρούσα χρονική συγκυρία το μικρότερο που μπαίνει στο ζύγι των μετρήσεων και των αναμετρήσεων, είναι το κύρους αυτού καθεαυτού του θεσμού, που ανεξαρτήτως προσώπων, ουδείς δικαιούται να προσβάλλει και ν’ ακυρώνει θητείες και προσφορές, εξαιτίας ενός ατυχούς ομολογουμένως γεγονότος, το οποίο άλλωστε όχι μόνο θεραπεύτηκε, αλλά κι επικροτήθηκε από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης» συνεχίζει στο άρθρο του ο αστυνομικός συντάκτης που μεταφέρει την εικόνα από το εσωτερικό της αστυνομίας, καταλήγοντας σε ερωτήματα που πολλούς αποδέκτες.

«Με ποιο κύρος οι αξιωματικοί θα δώσουν εντολές και θα χαράξουν ανά περιστατικό στρατηγικές διαχείρισης, έχοντας τη δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι τους;» αναρωτιέται στο τέλος του άρθρου, σημειώνοντας πως «αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. υπουργός» και πως «γι’ αυτό μας εξέπληξε, αρνητικά αυτή τη φορά».

The post «Θα λογαριαστούμε μετά» και απειλές το μήνυμα Χρυσοχοΐδη σε αξιωματικούς για το Πολυτεχνείο appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα