Συμπληρωματική δίωξη σε κατηγορούμενους για εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της ΧΑ, μετά από τρία χρόνια δικαστικής ομηρίας

Ενώπιον της 24ης ανακρίτριας, βρίσκονται ξανά, τα δύο φερόμενα ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, τα οποία κατηγορούνται για εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη σε βάρος τους.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 38 και 39 ετών σήμερα, οι οποίοι αρχικά κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής,

στην Αθήνα τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2019, επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50, στην Αθήνα, και στη συμβολή των οδών Πινδάρου 14 και Αρχαίου Θεάτρου, στις Αχαρνές Αττικής, αντίστοιχα. Για την πρώτη ενέργεια δεν έχει υπάρξει ανάλήψη ευθύνης, ενώ για την δεύτερη την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση με την ονομασία «Ταξιαρχία Ντουρρούτι».

Οι κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν και για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσηςστην οποία αποδίδουν ενέργειες, στην οποία υποτίθεται συμμετείχαν «εννέα άγνωστα στην ανάκριση πρόσωπα», με χρόνο δράσης από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2019 και στόχο χώρους και μέλη της Χρυσής Αυγής. Είχαν συλληφθεί στις 16 Δεκεμβρίου του 2019 και μετά τις απολογίες τους, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους (τέσσερις φορές τον μήνα), της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επιπλέον, της υποχρεωτικής καταβολής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα, ενώ η υπόθεση βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στο στάδιο της ανάκρισης και αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της τρίτης κατά σειρά ανακρίτριας, κανένα από τα «εννέα άγνωστα πρόσωπα» δεν έχει εντοπιστεί ή ταυτοποιηθεί, ενώ τους ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για μια τρίτη εμπρηστική επίθεση σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, τον Φεβρουάριο του 2019. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle».

Keywords
Τυχαία Θέματα