Προφυλάκιση Φουρθιώτη αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας (UPD)

Την παραμονή του Μένιου Φουρθιώτη στη φυλακή αποφάσισαν ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας, μετά την κατάθεση στον πρώτο, όπως και οι δύο από τους τρεις συγκατηγορούμενούς του. Έρευνες στις τηλεφωνικές συνομιλίες και της επικοινωνίες του, που αναμένεται να φέρουν στο φως σημαντικά στοιχεία για τις σχέσεις του με οικονομικοπολιτικούς παράγοντες.

Προσωρινά κρατούμενος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε τελικά ο Μένιος Φουρθιώτης το Μεγάλο Σάββατο, αφού κατέθεσε για πολλές ώρες στον ανακριτή. Την ίδια

τύχη επεφύλαξαν και για τους δύο από τους τρεις συγκατηγορούμενούς του.

Η τηλεπερσόνα αντιμετωπίζει δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, . Συγκεκριμένα, ο Μ. Φουρθιώτης αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για ηθική αυτουργία στην επίθεση που έγινε στις 16 Απριλίου στο σπίτι του, σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταγγελία.

Την ίδια ώρα, οι δύο συγκατηγορούμενοί του, που έχει προκύψει πως έχουν απασχοληθεί από τον παρουσιαστή ως προσωπικοί συνοδοί του, κατηγορούνται πως διέπραξαν την επίθεση στο σπίτι του και πως πυροβόλησαν αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι της σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια και απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά και άλλα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. που έφερε στη δημοσιότητα η Αυγή, ο παρουσιαστής «είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει τον σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Κατά τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο Μ. Φουρθιώτης ζητούσε από το 2017 και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την παροχή αστυνομικής προστασίας, χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τα ίδια έγγραφα, από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας και έπειτα, ο ίδιος αποκτά πρωτοφανείς προσβάσεις και καταφέρνει με συνεχή αιτήματα, με τη χρήση δημοσιευμάτων και «εγκληματικών περιστατικών» εναντίον του να εξασφαλίζει όλο και πιο πολυάριθμη αστυνομική φρουρά, παρότι στην πορεία, οι αναφορές αστυνομικών για την συμπεριφορά του απέναντί τους ήταν κόλαφος.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Αυγής και τα έγγραφα που αποκαλύπτει.

Αποκορύφωμα των μεθοδεύσεών του ήταν η επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, τον ανηψιό και στενό του συνεργάτη Δημητριάδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και άλλους θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες στις 24 Δεκεμβρίου του 2020, κατά την οποία ο ίδιος ζητά αστυνομική φρουρά και μάλιστα επ’ αόριστον, υποστηρίζοντας πως στοχοποιείται από την εφημερίδα Documento και το Κουτί της Πανδώρας.

Πληροφορίες από πηγές της αστυνομίας που μεταφέρονται αναφέρουν πως τα 40.000 ευρώ που έχουν προκύψει ως πληρωμή για υπηρεσίες στους συγκατηγορούμενούς του είναι ποσό που αντιστοιχεί σε συμβόλαιο θανάτου και όχι σε «μπαλοθιές και στρακαστρούκες», όπως αυτές έξω από το σπίτι του παρουσιαστή.

«Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε ένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου» φέρεται να δήλωσε προσερχόμενος στον ανακριτή ο Μ. Φουρθιώτης, ενώ σύμφωνα με συστημικά μέσα ενημέρωσης, έχει ετοιμάσει μαζί με τον δικηγόρο του ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, το οποίο θα παραδώσει στον 30ο τακτικό ανακριτή πριν από την απολογία του. Από την κατάθεσή του στον ανακριτή, ο τελευταίος μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν για την περαιτέρω προφυλάκισή του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο συγκατηρογούμενοί του επίσης αρνούνται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως έχουν απασχοληθεί στον παρουσιαστή, παρέχοντας όμως άλλες υπηρεσίες. Ο τριτος από τους συγκατηγορούμενους του είναι ο αδελφός ενός εκ των άλλων δύο, που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ φέρεται να μην σχετίζεται στην υπόθεση των επιθέσεων.

The post Προφυλάκιση Φουρθιώτη αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας (UPD) appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα