Προαναγγέλλουν «κλείσιμο του τουρισμού» απέναντι στην εξαφάνιση τους

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο Radio North 98, επεσήμανε ότι «δεν θα πάμε να εργαστούμε για 400-500 ευρώ και είμαστε έτοιμοι να κλείσει ο τουρισμός, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία των εργαζομένων».

Ο Γ.Χότζογλου εξήγησε ότι «τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία ξεκινούν την Τετάρτη 20 Μαΐου κινητοποιήσεις και στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης

και την Παρασκευή 22 Μαΐου στη Ρόδο και την Πάτρα. Οι κινητοποιήσεις θα έχουν τη μορφή αρχικά συλλαλητηρίων και ενημέρωσης όλων των φορέων για την κατάσταση που βιώνουμε. Προετοιμαζόμαστε για 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο και συγκέντρωση στην Αθήνα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου που θα έχει ξεκινήσει να δουλεύει η εστίαση και ο τουρισμός».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «έχουμε την ατυχία να είμαστε ο πιο πληττόμενος κλάδος τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει δείχνουν ότι 300.000 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς εργασία φέτος, καθώς μία στις δύο μεγάλες τουριστικές μονάδες δεν προτίθενται να ανοίξουν και το 1/3 των επιχειρήσεων εστίασης επίσης δεν θα ανοίξει» σημείωσε ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως και οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα είναι με μειωμένο προσωπικό.

Ολοκληρώνοντας επεσήμανε ότι «ακόμη και όσοι προσληφθούμε 1η Ιουλίου, θα πληρωθούμε τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πως θα είμαστε χωρίς το παραμικρό εισόδημα επί μήνες, ως τότε. Και βέβαια όλος αυτός ο κόσμος που μένει εκτός εργασίας, πως θα τα βγάλει πέρα; Ζητάμε να παραταθεί το επίδομα ανεργίας μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης, για όσους προσληφθούν από 1ης Ιουλίου, ή ως τον Απρίλιο του 2021 για όσους δεν προσληφθούν. Επίσης να κατέβει στα 50, από τα 100 που είναι σήμερα, το όριο των ενσήμων ώστε να μπορεί ο εργαζόμενος να πάρει το επίδομα ανεργίας το χειμώνα».

The post Προαναγγέλλουν «κλείσιμο του τουρισμού» απέναντι στην εξαφάνιση τους appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα