Ο Πάπας λέει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να διευκόλυνε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο πάπας Φραγκίσκος ανέφερε ότι η ευρωατλαντική στρατιωτική συμμαχία «γάβγιζε» στην πόρτα της Ρωσίας, διευκολύνοντας την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, ενώ δήλωσε ότι προσφέρθηκε να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο πάπας Φραγκίσκος προβληματίστηκε σχετικά με την επιθετικότητα της Ρωσίας προς τη γείτονα χώρας της και δήλωσε

ότι, αν και δεν θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο να πει ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στις γειτονικές χώρες «προκάλεσε» τη Μόσχα, «ίσως διευκόλυνε» την εισβολή. Ο Φραγκίσκος καταδίκασε επίσης τη «βιαιότητα» του πολέμου και τον συνέκρινε με τον εμφύλιο πόλεμο στη Ρουάντα τη δεκαετία του 1990, ο οποίος κατέληξε σε γενοκτονία της μειονότητας Τούτσι.

Η Αγία Έδρα έχει ζητήσει από τα μέσα Μαρτίου μια συνάντηση μεταξύ του Φραγκίσκου και του Πούτιν στη Μόσχα, δήλωσε ο Πάπας. «Φυσικά χρειαζόμασταν ο ηγέτης του Κρεμλίνου να διαθέσει ένα χρονικό παράθυρο. Δεν είχαμε ακόμη καμία απάντηση και εξακολουθούμε να προσπαθούμε, αν και φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή τη συνάντηση αυτή τη στιγμή».

Στη συνέντευξη, ο Φραγκίσκος απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο να μεταβεί στο Κίεβο: «Πρώτα πρέπει να πάω στη Μόσχα, πρώτα πρέπει να συναντήσω τον Πούτιν». Ο Φραγκίσκος δήλωσε ότι ακύρωσε μια συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο, τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και οι δύο πίστευαν ότι θα φαινόταν «διφορούμενη», αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία είπε ότι προειδοποίησε τον Κύριλλο να μην «μετατραπεί σε παπαδοπαίδι του Πούτιν».

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ο Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα επικρίνει την εισβολή, αποφεύγοντας να κατονομάσει ρητά τον Πούτιν, σύμφωνα με την εξωτερική πολιτική του Βατικανού να κρατά την πόρτα ανοιχτή για πιθανό διάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάπας, ΝΑΤΟ, Ρωσίας, Ουκρανία,papas, nato, rosias, oukrania