Με πακέτα χρηματοδότησης που «δεν είναι αρκετά», η «βοήθεια» της κυβέρνησης στην Καρδίτσα

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου,  συζητήθηκε η πορεία αποκατάστασης των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων στην περιοχή της Καρδίτσας που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες μετά το κύμα κακοκαιρίας «Ιανός».

Έκκληση από τους κατοίκους στην Καρδίτσα – «Είμαστε 13 ημέρες αποκλεισμένοι, βοηθήστε μας»

Αμ και ο Κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει προ εβδομάδων, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις πληγείσες περιοχές, πως καταβάλλονται οι πρώτες  αποζημιώσεις των 5.000 και 8.000 ευρώ με βάση την πλατφόρμα που έχει

δημιουργηθεί. Υποστήριξε ότι γίνονται «όλες οι ενέργειες για γρήγορη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, των αγροτών  που έχουν υποστεί ζημιές με προτεραιότητα στην αποκατάσταση του ζωϊκού κεφαλαίο ενώ θα συνεχιστεί η παροχή στεγαστικού επιδόματος στους αστέγους».

Ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει πως τα πακέτα των 5 και 8 χιλιάδων ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε πολλές περιπτώσεις δεν θα είναι αρκετό», ενώ είχε τάξει «πολύ γρήγορες διαδικασίες» για την αποζημίωση των πληγέντων.

«Θα αποζημιωθούν όσοι έχουν πληγεί και θα γίνει με πολύ γρήγορες διαδικασίες και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στο Υπουργείο, αλλά και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Έχουμε πολλά συνεργεία εδώ. Από τη στιγμή που έχουμε έκτακτο προσωπικό, παρακαλώ να φέρουμε και άλλο προσωπικό, να υπάρξει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς και από τη στιγμή που θα υπάρχει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς, θα στηρίξει ο κρατικός προϋπολογισμός τον ΕΛΓΑ, για να μπορέσουν γρήγορα, να αποζημιωθούν οι άνθρωποι για την απώλεια της παραγωγής τους, ώστε να κινηθεί ξανά και όλη η τοπική οικονομία. Υπάρχει το πρώτο πακέτο των 5.000 και των 8.000 ευρώ για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, ξέρουμε όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν θα είναι αρκετό», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στις 22 Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη του Σαββάτου μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

The post Με πακέτα χρηματοδότησης που «δεν είναι αρκετά», η «βοήθεια» της κυβέρνησης στην Καρδίτσα appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρδίτσα,karditsa