«Λαϊκισμός και γραφικότητα» για την κυβέρνηση η πρόταση Τσίπρα για αργία λόγω καύσωνα

Με μία διαρροή σε συστημικά μέσα ενημέρωσης αποφάσισε να απαντήσει η κυβέρνηση στην πρόταση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κήρυξη της προσεχούς Δευτέρας σε αργία για την προστασία των εργαζομένων από τον επερχόμενο καύσωνα, με ανώνυμες κυβερνητικές πηγές να ειρωνεύονται την πρόταση, θέτοντας το ερώτημα «με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι».

Την κήρυξη της ερχόμενης Δευτέρας 2 Αυγούστου ως αργίας και την κρατική μέριμνα για την προστασία των πολιτών ζήτησε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη, κάνοντας λόγω για επιτακτική ανάγκη έγκαιρης ενεργοποίησης του κρατικού μηχανισμού και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του επικείμενου δεκαήμερου καύσωνα, έπειτα από την έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών και να λάβε μέτρα, τόσο για την προσεχή Δευτέρα, όσο και για τις ημέρες που ακολουθούν, που σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο καύσωνας αναμένεται να εξελιχθεί σε εξόχως επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

Λίγες ώρες αργότερα, με διαρροή μίας δήλωσης ανώνυμων κυβερνητικών στελεχών σε συστημικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να σχολιάσει την δήλωση του Αλ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση».

Αργία την Δευτέρα και τις κρίσιμες ημέρες του καύσωνα ζητά ο Τσίπρας 

«Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι;» παρατίθεται το ειρωνικό ερώτημα, με σχόλιο πως λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο επερχόμενος καύσωνας, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει μια δοκιμασία για όλους. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του, και έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα