Ηχηρή ήττα της κυβέρνησης και των μεθοδεύσεων ελέγχου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης και 13ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η επικράτηση του επί δύο θητείες διατελέσαντα προέδρου της ΕΔΕ, Χριστόφορου Σεβαστίδη συνοδεύτηκε από την εκκωφαντική ήττα της πλευράς που όλο το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε ακόμα και να διασπάσει δραστικά την Ένωση.

Σημειώνεται πως τα σημερινά αποτελέσματα

έρχονται να σφραγίσουν έναν κύκλο εντάσεων και απόπειρας ελέγχου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με τα όσα προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες να πυροδοτούν πλήθος εντάσεων. Ήταν η «γαλάζια πλευρά» της Ένωσης, των Σαλάτα – Λυμπερόπουλου που με μεθοδεύσεις είχε επιχειρήσει να οδηγήσει την Ένωση σε δοτή προσωρινή διοίκηση, μετά το σαμποτάζ που κατάφερε στην απόφαση της πλειοψηφίας για διενέργεια εκλογών έως τα μέσα Ιουλίου, με την οποία είχε ταχθεί η συντριπτική πλειοψηφία της ΕΝΔΕ.

Τελικά οι μεθοδεύσεις απαντήθηκαν από τον διορισμό προσωρινής διοίκησης με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, και ακόμα πιο δυναμικά, με την σαρωτική επικράτηση της πλευράς Σεβαστίδη, με οκτώ από τις δεκαπέντε έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Την ίδια ώρα, ο «γαλάζιος» Τ. Λυμπερόπουλος βρέθηκε στην 11η θέση, με τον Ν. Σαλάτα να καταφέρνει να εκλεγεί μόλις όγδοο αναπληρωματικό μέλος.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταγγέλλονται μεδοθεύσεις για δοτή διοίκηση με εμπλοκή της κυβέρνησης

«Η επιτυχία των στόχων που θέτουμε στο ξεκίνημα κάθε νέας θητείας περνάει μέσα από το δρόμο της συνεννόησης και του διαλόγου» δηλώνει η πλευρά Σεβαστίδη, με αναφορές σε «δημοκρατικούς εκτροχιασμούς» το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης Σεβαστίδη, την οποία συνυπογράφουν, εκτός από τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, ΔΝ- Εφέτη, οι Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης, Αικατερίνη Ντόκα, Εφέτης, Αικατερίνη Μάτση, Αντεισαγγελέας Εφετών, Ιωάννα Ξυλιά, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, Πρωτοδίκης, Ευθαλία Κώστα, Ειρηνοδίκης:

«Το θριαμβευτικό αποτέλεσμα των εκλογών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κλείνει οριστικά μια παρατεταμένη περίοδο αμφισβητήσεων και δημοκρατικών εκτροχιασμών, που έπληξαν το κύρος της Ένωσης και απογοήτευσαν σημαντική μερίδα συναδέλφων. Δικαστές και Εισαγγελείς αξιοποίησαν την εμπειρία τους και με αίσθημα ευθύνης έδωσαν στην ομάδα μας την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του Δ.Σ. Στο βαρύ αυτό τιμητικό καθήκον, που επωμιζόμαστε, θα ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού απέναντι σε όσους μας πολέμησαν το προηγούμενο διάστημα.

Οι σαρωτικοί σχεδιασμοί που προαναγγέλλονται για τη Δικαιοσύνη δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού και διαιρέσεων. Πολλά ζητήματα που έμειναν εκκρεμή τους τελευταίους μήνες λόγω της αδρανοποίησης της Ένωσης, θα μπουν και πάλι στο τραπέζι της συζήτησης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Καθώς η επιτυχία των στόχων που θέτουμε στο ξεκίνημα κάθε νέας θητείας περνάει μέσα από το δρόμο της συνεννόησης και του διαλόγου, θα επιδιωχθούν άμεσα συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν και τους ευχόμαστε καλό δικαστικό έτος!».

Αναλυτικότερα, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγησαν από τις τελευταίες αρχαιρεσίες είναι τα εξής, κατά σειρά ψήφων:

Α. Τακτικά μέλη

ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Εφέτης Αθηνών Ψήφοι 814ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 754ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης 689ΣΤΕΝΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Εφέτης Αθηνών 593ΚΩΣΤΑ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΕΦΗ) Ειρηνοδίκης Θεσσαλονίκης 533ΞΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ Πρόεδρος Πρωτοδικών Καλαβρύτων 527ΝΤΟΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Εφέτης Δωδεκανήσου 502ΤΣΕΦΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Πρωτοδίκης Πατρών 491ΜΑΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου 475ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 453ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) Εφέτης Αθηνών 426ΚΩΝΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Εφέτης Λάρισας 388ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 388ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) Εφέτης Κέρκυρας 371ΒΕΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ Ειρηνοδίκης Αθηνών 368

Β. Αναπληρωματικά μέλη

ΦΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ειρηνοδίκης Αθηνών Ψήφοι 329ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Ειρηνοδίκης Πειραιά 328ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Ειρηνοδίκης Πατρών 310ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Εφέτης Αθηνών 309ΒΕΡΓΩΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών 309ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών 289ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ – ΛΟΥΪΖΑ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 275ΣΑΛΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρόεδρος Εφετών Αθηνών 244ΜΠΟΥΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Πρωτοδίκης Αθηνών 239ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης 211ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Εφέτης Θεσσαλονίκης 208ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΩΡΑΙΟΖΗΛΗ Πρωτοδίκης Ηρακλείου 204ΜΠΑΚΑΪΜΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Εφέτης Αθηνών 174ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ειρηνοδίκης Σερρών 165ΣΑΠΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών 160ΚΑΤΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 143ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρωτοδίκης Σερρών 127

Διαβάστε περισσότερα:

Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ εξουσιών με αναφορές σε εργασία, μνημόνια και «δυσκολίες του ελληνικού λαού»

The post Ηχηρή ήττα της κυβέρνησης και των μεθοδεύσεων ελέγχου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα