Η κυβέρνηση μοιράζει υποσχέσεις για μέτρα σχετικά με το συνωστισμό στα ΜΜΜ

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, ο Σ. Πέτσας δήλωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί για τη μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα και υποστήριξε ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για την εικόνα συνωστισμού στα ΜΜΜ, μέσω της απόφασης για περισσότερα λεωφορεία που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας.

«Προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα που θα κοστίσουν και στην οικονομία και σε ολόκληρη

την κοινωνία είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να εφαρμόζουμε όλοι, σχολαστικά, τα μέτρα που επιδεικνύουν οι ειδικοί και αποφασίζει η Πολιτεία.

Μείζονος σημασίας είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, χρειάζεται πολλή προσοχή και η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συμφόρησης.

Η πολιτική μας για τη μείωση της συμφόρησης βασίζεται στο τρίπτυχο, περισσότερα λεωφορεία, υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 40% όπου είναι εφικτό, καθώς και κυλιόμενο ωράριο για να περιοριστεί ο αριθμός των επιβατών που βρίσκεται την ίδια στιγμή σε αποβάθρες και στάσεις.

Ειδικά για τα λεωφορεία, από τα στοιχεία, του ΟΑΣΑ, γίνεται σαφές ότι η πληρότητα – άνω του 65% – των οχημάτων στις ώρες αιχμής δεν ξεπερνά το 5,5 %. Υπογραμμίζεται ότι από τα 850 οχήματα που παραλάβαμε, σήμερα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας 1.100 λεωφορεία, χωρητικότητας από 60 έως 150 ατόμων.

Επειδή όμως, τα περισσότερα λεωφορεία, σε αυτή τη συγκυρία, είναι απαραίτητα, θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες και νέες ανακοινώσεις για την άμεση αύξηση τουστόλου με δεκάδες λεωφορεία προκειμένου να δρομολογηθούν περισσότερα στις γραμμές που υπάρχει συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στα μέσα Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, θα έχουμε την πρώτη παράδοση λεωφορείων από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Σημαντικά μέτρα για ΜΜΜ, εργαζόμενους, μετανάστες και σχολεία που (θα έπρεπε να) προηγούνται ενός δεύτερου lockdown

Κατέβασε τους τόνους για την κόντρα με την Τουρκία

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, στον απόηχο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα, ο Σ. Πέτσας, στάθηκε στο ότι η Ελλάδα δείχνει πρόθυμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει πλέον ένας έτοιμος κατάλογος κυρώσεων σε περίπτωση που η Τουρκία επιμείνει σε μονομερείς ενέργειες.

«Όπως ήδη έχουμε πει, η Συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών αποτελεί ένα θετικό βήμα. Χρειάζεται βέβαια – όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ε.Λ.Κ. – συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά.

Η Συμφωνία αποδεικνύει ότι η προσέγγιση της Κυβέρνησης σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο απέδωσε. Γιατί:

– Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι είναι έτοιμη για διάλογο, όχι, όμως, υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών.

– Διευκρίνισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

– Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές ενώ έχει ήδη υπογράψει τις διεθνώς νόμιμες συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο, όπου επιβεβαιώνεται το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

– Ο Πρωθυπουργός σε όλες τις διεθνείς επαφές του ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος που αγγίζει ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

– Υπάρχει πλέον ένας έτοιμος κατάλογος κυρώσεων σε περίπτωση που η Τουρκία επιμείνει σε μονομερείς ενέργειες

The post Η κυβέρνηση μοιράζει υποσχέσεις για μέτρα σχετικά με το συνωστισμό στα ΜΜΜ appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα