Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε πως  «με βάση τους ελέγχους υπάρχει μια εικόνα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών» στα μέτρα της κυβέρνησης ενώ σχετικά με τη διάρκεια των μέτρων ανέφερε ότι «η χώρα μας έλαβε μέτρα, νωρίτερα από άλλες χώρες και ο κόσμος έδειξε ωριμότητα, και αυτό φαίνεται ότι έχει καλό αποτέλεσμα μέχρι τώρα».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν θα υπάρξει παράταση του μέτρου για την απαγόρευση κυκλοφορίας ανέφερε πως «δεν θα είναι μέχρι τις 6 Απριλίου τα μέτρα και αυτό νομίζω το καταλαβαίνουμε όλοι. Τα μέτρα θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο, έως ότου μας πουν οι λοιμοξιολώγοι ότι νικήσαμε τον ιό. Θα πηγαίνουμε μέχρις ότου μας πουν πως μπορούμε να αρχίσουμε να αίρουμε τα μέτρα. Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Ελλάδα ο ιός θα πάρει την κάτω βόλτα. Αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί, αν αποδειχθεί σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων».

Παράλληλα, δήλωσε ότι παρά τη συμμόρφωση που δείχνουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές, η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα όπως η μονοδρόμηση στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ, μέτρο που εφαρμόζεται ήδη στη Δανία.

«Αυτή στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός. Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε. Ψάχνουμε νέες ιδέες αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν».

The post Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα