Ερντογάν: Συνομιλίες με Φινλανδό πρόεδρο και Σουηδή πρωθυπουργό

Συνομιλίες με τον Φινλανδό πρόεδρο, Σάουλι Νιινίστο, και τη Σουηδή πρωθυπουργό, Μαγκνταλένα Άντερσον, για την είσοδο των χωρών τους στο ΝΑΤΟ πραγματοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο δήλωσε το Σάββατο ότι είχε «ανοικτές και ξεκάθαρες» συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας για να συζητήσει την υποψηφιότητα της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν έχει

αμφισβητήσει δημοσίως κατά πόσον η Φινλανδία και η Σουηδία θα πρέπει να επιτραπεί να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία.

«Δήλωσα ότι ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Τουρκία θα δεσμευτούν για την ασφάλεια η μία της άλλης και έτσι η σχέση μας θα γίνει ισχυρότερη», έγραψε ο Νινίστο στο Twitter μετά την τηλεφωνική επικοινωνία.

«Η Φινλανδία καταδικάζει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Ο στενός διάλογος συνεχίζεται».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τόνισε σήμερα στην πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον ότι η Άγκυρα αναμένει συγκεκριμένα βήματα όσον αφορά τις ανησυχίες της για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σύμφωνα με το Reuters.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι θα πρέπει να αρθεί το εμπάργκο εξαγωγών όπλων που επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την εισβολή της στη Συρία το 2019, σύμφωνα με το Anadolu.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Συνομιλίες, Φινλανδό, Σουηδή,erntogan, synomilies, finlando, souidi