Έντονες αντιδράσεις γονέων για τις μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία

Σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για προμήθεια μασκών στα σχολεία, προκαλούν εκατοντάδες φωτογραφίες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες, με γονείς να ανεβάζουν τις τεράστιες μάσκες που παραδόθηκαν στα παιδιά τους. Μάλιστα, πολλές από αυτές δεν φαίνεται να είναι κατάλληλες ούτε για ενήλικες.

Η μάσκα που φόρεσε σήμερα το 8χρονο και η μάσκα που του έδωσαν στο σχολείο. Ήθελα να ‘ξερα πως θα πληρωθούν οι μάσκες με το κομμάτι ή με το μέτρο; μια δουλειά

είχαν να κάνουν όλη κι όλη κι αυτή σκατά την έκαναν!#μασκα #σχολεια pic.twitter.com/KpLAueHilt

Black Sheep (@Black_Sheep_3) September 14, 2020

Ηρεμα κυρ- Χρυσοχοϊδη μου δεν ειμαι τρομοκράτης. Την μάσκα του γιού μου προβάρω …Αυτή που δώσατε σημερα στα σχολεία ! pic.twitter.com/dQHOTvhpH3

— ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ (@makisnodaros) September 14, 2020

τα νιάτα
το μέλλον κ η ελπίδα του τόπου #σχολεια #μασκα #COVIDIOTS #Covid_19 pic.twitter.com/2HgYwSSg60

— QUEER AS FOLK (@PsychoMeToo) September 14, 2020

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, πανηγυρίζει για την έγκαιρη παράδοση των μασκών, μετά τον διαγωνισμό που αποφασίστηκε τελευταία στιγμή, λόγω των μαζικών αντιδράσεων. «Οι “Κασσάνδρες” και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόσθεσε ότι το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά, στους πολίτες και στην αυτοδιοίκηση «με πράξεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα και επικίνδυνες

«Οι μάσκες – κουκούλες που μοίρασε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στους μικρούς μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, όπως φαίνεται από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει:

«Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το επιτελικό μπάχαλο του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Εκτός εάν η Υπουργός μας ενημερώσει ότι ο μέσος όρος των μασκών ήταν στο σωστό μέγεθος.

Οι παλινωδίες των κ. Μητσοτάκη – Κεραμέως είναι αυτές που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες συνομωσιολογικές θεωρίες. Τους καλούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια κατάλληλων μασκών για όλους τους μαθητές.»

The post Έντονες αντιδράσεις γονέων για τις μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα