Ενίσχυση των αντιμονοπωλιακών προσπαθειών της Κίνας ανακοίνωσε ο Σι Τζινπίνγκ

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να ενισχύσει τις αντιμονοπωλιακές της προσπάθειες και να αποτρέψει την άτακτη επέκταση κεφαλαίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Σι απηύθυνε κάλεσμα για μια υγιή ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών της Κίνας, αποτρέποντας τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους και εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των κινδύνων από τα μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία και τις «φούσκες».

«Τα κεφάλαια

είναι μια σημαντική δύναμη για την προώθηση των κοινωνικών παραγωγικών δυνάμεων», ανέφερε ο Σι. «Αλλά έχουν έναν χαρακτήρα που επιδιώκει το κέρδος. Αν αυτός δεν ρυθμιστεί θα επιφέρει ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Ο Σι προειδοποίησε ότι η Κίνα θα πατάξει τη διαφθορά που σχετίζεται με την άτακτη επέκταση κεφαλαίων και τα μονοπώλια των πλατφορμών, ενισχύοντας τις εποπτικές αρχές.

Οι αρχές θα βελτιώσουν το οικονομικό άνοιγμα, προσελκύοντας περισσότερα διεθνή κεφάλαια να επενδύσουν στην Κίνα, ενώ θα ενθαρρύνουν τις εγχώριες επιχειρήσεις να πάνε στο εξωτερικό, δήλωσε το Xinhua.

Επιπλέον, το Πολιτικό Γραφείο, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, δεσμεύτηκε να εντείνει τη στήριξη της οικονομίας που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και να επεκτείνει τις προσαρμογές της οικονομικής πολιτικής.

Το Πεκίνο έχει θέσει στόχο ανάπτυξης 5,5% φέτος, τον οποίο ιδιώτες οικονομολόγοι αναφλερουν ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς σημαντική υποστήριξη.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενίσχυση, Κίνας, Σι Τζινπίνγκ,enischysi, kinas, si tzinpingk