Διεθνής καμπάνια για την αποφυλάκιση της Κούρδισσας μουσικού Νουντέμ Ντουράκ

μετάφραση από τον Ημεροδρόμο

Σε αυτές τις φυλακές κρατούνται σήμερα πολιτικοί κρατούμενοι, ανάμεσά τους 30 γυναίκες, χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χωρίς παροχή απολυμαντικών, ενώ οι μάσκες πωλούνται στην καντίνα 4 TL.

Ξεκίνησε στη Γαλλία μια διεθνής καμπάνια που απαιτεί την απελευθέρωση της Ντουράκ,  στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες και διανοούμενοι από την Αγγλία, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, τη Σενεγάλη, το

Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία, τη Γουαδελούπη και άλλες χώρες.

Στην καμπάνια συμμετέχουν και απαιτούν την απελευθέρωση της Νουντέμ Ντουράκ προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως η Angela Davis, ο Noam Chomsky, ο Ken Loach, ο David Graeber, ο Peter Gabriel και ο Roger Waters.

Σε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ο Γάλλο-Βραζιλιάνος οικο-σοσιαλιστής φιλόσοφος Μίχαελ Λόι  (Michael Löwy) γράφει: «Τα τραγούδια της αποτελούν μέρος της παράδοσης των καταπιεσμένων και της κουρδικής παράδοσης που διατηρείται εδώ και αιώνες. Για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στην ειρήνη, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η φυλάκιση του Nûdem Durak είναι μια αφόρητη προσβολή. Γι’ αυτό  πρέπει να σηκωθεί μια κατακραυγή σε όλο τον κόσμο, στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Ρίο, το Σαντιάγο, το Βερολίνο».

Η Γαλλίδα ποιήτρια Ντελφίν Ντουράντ έγραψε ποίημα για την Νουντέμ. Η Ντουράντ  έχει επίσης γράψει ποιήματα για την Κούρδισσα πολιτικό Ο Γάλλος ποιητής Delphine Durand έγραψε ένα ποίημα για τον Nûdem Durak. Ο Durand, ο οποίος έχει γράψει ποιήματα για τον Κουρδικό πολιτικό Χαβρίν Χαλέφ, η οποία δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη στη βόρεια Συρία από ισλαμοφασίστες εισβολείς που υποστηρίζονται από την Τουρκία και για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Αμιδα (Ντιγιάρμπακίρ). Εκφράζει επίσης αλληλεγγύη στις φυλακισμένες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η Χιλιανή συγγραφέας και σκηνοθέτιδα, Κάρμεν Καστίγιο, η οποία ζει στη Γαλλία από το 1976, γράφει σε ένα μήνυμα: «Τραγουδάς Nûdem, τραγούδια στα Κουρδικά. Αυτή είναι μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνω. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες βιώνω κάθε τραγούδι σου ως μια ολιστική εμπειρία. Πρόκειται για την ελευθερία μας. Καμία κυβέρνηση, κανένας τοίχος, κανένας δεσμοφύλακας δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το θαύμα: η φωνή σου κάνει την απόσταση να εξαφανίζεται».

Η καμπάνια με τον τίτλο: «Λευτεριά στην Νουντέμ Ντουράκ», βρίσκεται σε εξέλιξη από διάφορα κοινωνικά δίκτυα και στους παρακάτω συνδέσμους:

Αρχική πηγή: http://www.kedistan.net/category/eclairages/dossier-special-nudem-durak/?fbclid=IwAR1vRTAB8-cKTC44uVQKzkzDXBGipNTUpnI_sXUWf9inUoiyrsLu_FZ6miQ

Facebook @nudemdurak
https://www.facebook.com/nudemdurak/Twitter @NudemDurak
https://twitter.com/NudemDurakInstagram @freenudemdurak
https://www.instagram.com/freenudemdurak/Youtube Free Nûdem Durak
https://www.youtube.com/channel/UCB3DR_IrxHNjX4pvz5li7UA/

The post Διεθνής καμπάνια για την αποφυλάκιση της Κούρδισσας μουσικού Νουντέμ Ντουράκ appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα