Απαντούν με απειλές και αυταρχισμό σε όσους δεν μπαίνουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Έως τώρα μόλις λίγες εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μπει στη νέα δομή, ενώ η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων (περίπου 12.000 άτομα) παραμένει «εκτός» δηλώνοντας την δυσπιστία για τις διαθέσεις της κυβέρνησης, ενώ ζητούν να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τους πρόσφυγες που δεν μπαίνουν στη νέα

δομή διαμήνυσε πως αν δεν πειστούν να μπουν από μόνοι τους τότε θα αναλάβει δράση η αστυνομία.

«Η συζήτηση συνεχίζεται, αλλά στο τέλος, είναι υποχρέωση της πολιτείας να μπουν όλοι μέσα. Αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε» υπογράμμισε, προαναγγέλλοντας αστυνομική παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι μόλις μια ημέρα πριν, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm, o υπουργός δήλωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στην Λέσβο η Υπηρεσία ασύλου ξεκινά τηλεσυνεντεύξεις αποκλειστικά και μόνο για όσους βρίσκονται μέσα στη νέα προσωρινή δομή του Πεδίου Βολής, ενώ όλα τα προηγούμενα ραντεβού ακυρώνονται.

«Μέχρι την Τρίτη» δεσμεύεται ο Χρυσοχοΐδης

Από πλευράς του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας χθες με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη πήρε μια δέσμευση που φαίνεται να είναι δύσκολα υλοποιήσιμη.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη ότι μέχρι σήμερα όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα έχουν εισέλθει στον νέο καταυλισμό που στήθηκε στη Λέσβο, στο πεδίο βολής κοντά στον Καρά Τεπέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως μεταφέρουν τοπικά μέσα και ρεπόρτερ που βρίσκονται κοντά στο σημείο της δομής η ισχυρή αστυνομική παρουσία δίνει την αίσθηση ότι θα ακολουθήσει αστυνομική επιχείρηση.

Νέα υπηρεσία αποκλειστικά για την αστυνόμευση της δομής

Τέλος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», στην ίδρυση νέας υπηρεσίας, με αποκλειστική αρμοδιότητα την αστυνόμευση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης που κατασκευάζεται στο πεδίο βολής προχωράει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε αυτήν θα ενταχθούν, κατά τις ίδια πληροφορίες, μεταξύ άλλων, οι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι συνοριοφύλακες, καθώς και αστυνομικοί από υπηρεσίες ασφαλείας της ηπειρωτικής χώρας. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Θωμά Μπόζιαρη, στη Λέσβο κάνουν από τις 28 Αυγούστου την πρακτική τους οι 240 συμβασιούχοι συνοριακοί φύλακες, που προσελήφθησαν την 19η Ιουλίου. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, στα μέσα Οκτωβρίου, θα απορροφηθούν όλοι στη νέα υπηρεσία και θα απασχοληθούν αποκλειστικά στη φύλαξη της νέας δομής.

The post Απαντούν με απειλές και αυταρχισμό σε όσους δεν μπαίνουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα