Άγρυπνοι και ενωμένοι ενάντια στη λεηλασία της φύσης

«Πώς μπορείς να γιορτάζεις άλλωστε τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η επιδείνωση της λεηλασίας της ζωής μας και της φύσης στο βωμό του κέρδους» αναρωτιόντουσαν οι οργανώσεις και οι περιβαλλοντικές συλλογικότητες στο κάλεσμα τους για σήμερα.

Σίγουρα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, που με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, ανέβασε βίντεο για να «τιμήσει» τις συγκεκριμένες περιοχές, είχε άλλη προσέγγιση για το θέμα. Εξάλλου, το βίντεο

του έρχεται μόλις λίγες βδομάδες μετά από το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που πέρασε στη βουλή με το οποίο επί της ουσίας αυτές οι περιοχές παραδίδονται στα χέρια «επενδυτών».

Οι Άγρυπνοι Πολίτες, μαζί με άλλες συλλογικότητες, οργανώσεις και δεκάδες πολίτες επέλεξαν να γιορτάσουν την ημέρα των περιοχών Natura 2000 με διαμαρτυρία. Μια διαμαρτυρία όμως που διέφερε αρκετά από την «καθιερωμένη» τους αγρυπνία.

«Είμαι εδώ σήμερα ως πολίτης και ως άνθρωπος. Με ένα πνεύμα αλληλεγγύης, όλοι μαζί να κατακτήσουμε το δικαίωμα σε μια φύση καθαρή, σε μια φύση για εμάς, πάνω από το οικονομικό όφελος. Με πνεύμα συναίνεσης ακτιβιστές, πολίτες, συλλογικότητες, καλλιτέχνες, έχουμε μαζευτεί εδώ μαζί μη βίαια υψώνοντας την φωνή μας. Πιστεύω ότι σε τέτοιες περιόδους κρίσης, πανικού, φόβου, να βλέπουμε πόσο πολύ μπορούμε να είμαστε εδώ σαν μια γροθιά και να δίνουμε θάρρος ο ένας στον άλλον είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Είμαι εδώ για όλους» σημειώνει στην κάμερα του TPP ένα μέλος της ομάδας των Άγρυπνων Πολιτών.

Οι «Παγκόσμιες ημέρες» από την φύση τους έχουν στον πυρήνα τους κάτι τετριμμένο. Ωστόσο η σημερινή Παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού συνδυασμένη με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 καθώς και με την κυβερνητική αναλγησία τόσο ως προς το ζήτημα της λεηλασίας της φύσης, όσο και ως προς την αδιαφορία απέναντι στους εργαζόμενους στην τέχνη δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Οι ακτιβιστές μαζί με τους εργαζόμενους στον χώρο του Πολιτισμού επέλεξαν να «γιορτάσουν» στον δρόμο, διεκδικώντας.

Έτσι, συναντήθηκαν με ένα κοινό, βασικό αίτημα: να κερδίσει η ζωή.

The post Άγρυπνοι και ενωμένοι ενάντια στη λεηλασία της φύσης appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα