Mετρό Θεσσαλονίκης το 2023 χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου υπόσχεται τώρα η κυβέρνηση

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το μετρό, η πανδημία μας δυσκόλεψε αλλά καμία από τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα του έργου. Οι εργασίες του Άκτωρα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, παραμένει πάντα η εκκρεμότητα του σταθμού της Βενιζέλου, αλλά ο στόχος για παράδοση του 2023 παραμένει ορατός, τότε

θα έχουμε ένα λειτουργικό μετρό στην πόλη», υποστήριξε ο Νίκος Ταχιάος  και πρόσθεσε:

«Από την στιγμή που θα έχουμε απόφαση για τον σταθμό Βενιζέλου δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την ολοκλήρωση των έργων. Μέσα σε περίπου έναν χρόνο και κάτι, εφόσον έχει τελειώσει η απόσπαση και η ανασκαφή είναι ρεαλιστικό να κατασκευαστεί ο σταθμός μέχρι και το επίπεδο των αποβαθρών. Το μετρό θα μπορεί να λειτουργεί και παράλληλα θα συνεχίζονται οι εργασίες για τα τελειώματα στη “Βενιζέλου”. Έτσι θα έχουμε ένα λειτουργικό μετρό πριν μπει σε εμπορική λειτουργία».

Η τοποθέτηση αυτή του προέδρου της «Αττικό Μετρό» διαψεύδει τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την πλήρη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αλλαγή των σχεδίων για τον στθαμό Βενιζέλου, χωρίς καμία διαβούλευση, το φθινόπωρο του 2019, έλεγε στη Θεσσαλονίκη:

«Για το Μετρό Θεσσαλονίκης όμως, θα μιλήσω περισσότερο. Και κυρίως περισσότερο αληθινά, ειλικρινά, ρεαλιστικά.Ε, λοιπόν, τέλος τα μεγάλα λόγια, οι υπεκφυγές, οι εντυπώσεις, τα ψεύτικα εγκαίνια και οι βαμμένοι μουσαμάδες.Καθαρές κουβέντες: Με τα σημερινά δεδομένα η λειτουργία του Μετρό θα άρχιζε χωρίς τον Σταθμό Βενιζέλου, τέλη του 2022. Αλλά αυτό θα σήμαινε ένα έργο «κολοβό».

Επιστρέφουμε, λοιπόν, στην αρχική λύση για τον σταθμό -με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων»

Η παραδοχή του Νίκου Ταχιάου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που υπενθυμίζει ότι «το φθινόπωρο του 2019 η Αττικό Μετρό επέλεξε να αλλάξει την δρομολογημένη κατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης με κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο αυτό οι 13 σταθμοί της κεντρικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθούν στο κοινό τον Απρίλιο 2023».

Προσθέτει στη συνέχεια ότι «βρισκόμαστε ακριβώς δύο χρόνια πριν από την ημερομηνία «παράδοσης» του έργου  και είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι τα χρονοδιαγράμματα της Αττικό Μετρό ήταν και είναι εικονικά και η επιχειρηματολογία της προσχηματική. Οι αρχαιότητες χρησιμοποιούνται  για να συγκαλυφθούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται στο έργο. Η Ανάδοχος Εταιρεία του έργου εδώ και μήνες βρίσκεται στο μέσον μιας εταιρικής κρίσης. Οι παρατάσεις, οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα και οι αποζημιώσεις υπήρξαν εξαρχής ο επιδιωκόμενος στόχος των μεθοδεύσεων. Η δυνατότητα κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου με την εγκεκριμένη Μελέτη που προβλέπει την κατά χώραν διατήρηση του μοναδικού μνημειακού αστικού πυρήνα της βυζαντινής Θεσσαλονίκης έχει παρουσιαστεί δημόσια, έχει εξεταστεί από τους πλέον ειδικούς επιστήμονες του τεχνικού κόσμου της χώρας και δεν χωρεί πλέον αμφιβολία περί της εφικτότητάς της. Τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα μόνο ως “προφάσεις εν αμαρτίαις” μπορούν να εκληφθούν».

Στη συνέχεια, οι αρχαιολόγοι καταγγέλλουν:

Οι υπεύθυνοι των αλλαγών στον σχεδιασμό του έργου έχουν εκτροχιάσει εντελώς το χρονοδιάγραμμα του συνόλου του έργου. Σήμερα οι ίδιοι «ανακαλύπτουν» ότι η τμηματική παράδοση είναι η μόνη ρεαλιστική λύση; Για ποιο λόγο άλλαξαν τον σχεδιασμό εξαρχής; Για ποιο λόγο επιμένουν να αποσπαστούν οι αρχαιότητες;

Η Αττικό Μετρό σχεδιάζει να παραδώσει το έργο που η ίδια ονόμαζε «κολοβό», χωρίς τον Σταθμό Βενιζέλου, αφού θα έχει «θυσιάσει» τις μοναδικές αρχαιότητες στο βωμό οικονομικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων! Αυτό δεν πρέπει να συμβεί!

Ακόμη και αυτή τη στιγμή μπορεί να ληφθεί η γενναία απόφαση να παραμείνουν οι αρχαιότητες στη θέση τους, να παραδοθούν οι υπόλοιποι σταθμοί, να λειτουργήσει το Μετρό και να συνεχιστεί η κατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου σύμφωνα με την εγκεκριμένη και νόμιμη τεχνική λύση που προβλέπει την κατά χώραν διατήρηση του μνημειακού συνόλου.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει το Μετρό στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 2023, να σταματήσει κάθε περαιτέρω καθυστέρηση και να σταματήσει ο διεθνής διασυρμός της χώρας για τον τρόπο διαχείρισης του μοναδικού μνημειακού τοποσήμου της πόλης.

The post Mετρό Θεσσαλονίκης το 2023 χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου υπόσχεται τώρα η κυβέρνηση appeared first on The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα