Υπό έλεγχο η φωτιά στον Βύρωνα: Δίωρη μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκε καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Υπό έλεγχο η φωτιά που έκαψε δασική έκταση στον Υμηττό στην περιοχή του Βύρωνα, με αποτέλεσμα να γίνει και διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους. Στο σημείο και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Εκκενώθηκε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, δεν απειλήθηκαν σπίτια…

Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, με τη φωτιά να ξεσπάσει γύρω στις 15:00, σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας, στον Βύρωνα. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν, ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλήθηκαν

σπίτια που βρίσκονταν κοντά, καθώς η φωτιά κατευθύνθηκε προς δασική έκταση, αλλά αυτό επέφερε περισσότερη ανησυχία, καθώς είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Οι καπνοί είναι ορατοί από πολλές περιοχές της Αθήνας.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου, στην οδο Αρχιεπ. Αθηνών Χρυσοστόμου από Λ. Αλίμου – Κατεχάκη στο ρεύμα προς το στρ. Σακέτα, στη Λεωφόρο Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Αλίμου-Κατεχάκη και στην Εθν. Αντίστασης από το ύψος της συμβολής της με Λ. Αλίμου-Κατεχάκη (Καλοπούλα).

Στο σημείο έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά στη συνέχεια ενισχύθηκαν και συνεχίζουν να επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούν παράλληλα και εθελοντές.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στο Βύρωνα Αττικής. Συνολικά επιχειρούν 62 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 1 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 26, 2020

Φωτιές σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο Κρήτης – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και στην Κρήτη, καθώς μεγάλες φωτιές βρίσκονται ξέσπασαν στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου (Άγιος Νικόλαος).

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έξω από τον Κρουσώνα και στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής. Στο σημείο πνέουν ισχυροί νοτιάδες γεγονός που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Eπίσης, μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη σε δασική περιοχή στο Βαθύ Αγίου Νικολάου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει καεί ένα αυτοκίνητο. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr, sooc.photos

Keywords
Τυχαία Θέματα