Ξεκινά η καταβολή επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε 4.000 δικαιούχους

Την έναρξη καταβολής του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε 4.000 δικαιούχους ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Το επίδομα χορηγείται μία φορά τον χρόνο και το ποσό ξεκινάει από τα 300 ευρώ και φτάνει τα 600 ευρώ, όπως επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως υπογράμμισε, το επίδομα

δίνεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων, για τη στήριξη οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά, που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Υπενθύμισε, δε, ότι η καταβολή του επιδόματος είχε σταματήσει το 2017.

Η υφυπουργός ανέφερε ότι με σχετική διάταξη που ψηφίστηκε στον Ν. 4659/2020 για το επίδομα γέννησης- θεσπίζεται το αφορολόγητο του επιδόματος με αναδρομική ισχύ από το 2018, καθώς και το ακατάσχετο από το 2020. Με τον τρόπο αυτό, όπως εξήγησε, «αίρεται ο παραλογισμός που ίσχυε ως τώρα, δηλαδή από τη μία πλευρά το κράτος να αναγνωρίζει ότι οι κοινωνικές ομάδες που βιώνουν τις δυσμενείς συνθήκες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έχουν ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης λόγω πρόσθετων εξόδων διαβίωσης και από την άλλη να το φορολογεί ή να το κατάσχει».

Παράλληλα η Δόμνα Μιχαηλίφδου άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας πως «ουδέποτε εξέδωσε την προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που θα όριζε τις διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος για 4.000 συμπολίτες μας».

Πηγή: Ξεκινά η καταβολή επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε 4.000 δικαιούχους - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα