Ξεχωριστή κίνηση ανθρωπιάς – Έτσι σώθηκε το γόνατο παίκτη στον Λαγκαδά

Στον… μαγικό κόσμο των μικρότερων κατηγοριών, των ανασφάλιστων ποδοσφαιριστών, των απειλών και του φόβου, ο Σάββας Ταταρίδης είχε την ατυχία να τραυματιστεί. Στις 20 Ιανουαρίου, ο 30χρονος τερματοφύλακας του ΑΠΕ Λαγκαδά (Γ’ εθνική) έπαθε μεγάλη ζημιά (ρήξη χιαστών) στο γόνατο.

Κατάφερε, τελικά, να κάνει την επέμβαση, μετά από πρωτοβουλία των Αλληλέγγυων Αθλητών, αλλά και με κινήσεις ποδοσφαιριστών, άλλων ομάδων, όπως ο Άρης, ο Ηρακλής,

η Δόξα Δράμας, η Κέρκυρα. Πολλά κατάφερε ο Παναγιώτης Βοσνιάδης, που είναι και κουμπάρος με τον άτυχο πορτιέρο.

Στον Άρη η συγκεκριμένη κίνηση ανθρωπιάς έγινε μετά από πρωτοβουλία του Μανώλη Τζανακάκη και του Δημήτρη Διαμαντόπουλου. Συγκεκριμένα οι «κιτρινόμαυροι» επέλεξαν να καλύψουν πλήρως τα ιατρικά έξοδα του συγκεκριμένου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, ώστε να περάσει την… πόρτα του χειρουργείου. Βλέπετε, η ομάδα του δεν μπορούσε να αναλάβει το κόστος της επέμβασης.

Στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Άρη, συνέβαλαν τόσο ο Σάββας Παντελίδης όσο και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ντίνος Διαμαντόπουλος. Στην ίδια προσπάθεια συμμετείχαν επίσης ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, της Δόξας Δράμας, της Κέρκυρας, αλλά και άλλοι παίκτες.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σάββας Ταταρίδης, μολονότι είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, η ομάδα του αποφάσισε να μην τον ξαναπληρώσει και να μην καλύψει το κόστος της χειρουργικής επέμβασης που χρειαζόταν όχι μόνο για να ξαναφορέσει γάντια και να πατήσει χορτάρι, αλλά για να περπατήσει.

Ακόμα και το ότι η σύζυγός του ήταν ετοιμόγεννη με δίδυμα δεν συγκίνησε κανέναν, με αποτέλεσμα ο Ταταρίδης να μείνει στον «αέρα», με το γόνατο διαλυμένο και μια σύζυγο σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Για κάποιους ήταν ένα ακόμα συμβόλαιο, μερικά χρήματα που θα μπορούσαν να γλιτώσουν. Για άλλους ήταν, όμως, ένας συνάδελφος σε ανάγκη, προδομένος από το άθλημα που αγάπησε και επέλεξε να υπηρετήσει επαγγελματικά. Έτσι, η πρωτοβουλία των Αλληλέγγυων Αθλητών ανέλαβε δράση, καλύπτοντας ένα μέρος από τα έξοδα του χειρουργείου του.

Δεν το ανέλαβε εξ ολοκλήρου, γιατί, όπως αναφέραμε, είχαν ήδη προλάβει άλλες ομάδες και αθλητές, μεμονωμένα και μη, ώστε συγκεντρωθούν μερικά ακόμα χρήματα, και έτσι να σταθούν στο πλάι του άτυχου παίκτη. Πέραν της ουσιαστικής βοήθειας, ο Σάββας Ταταρίδης στάθηκε με δήλωσή του και στο ψυχολογικό κομμάτι, τονίζοντας ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την πράξη των παιδιών. Αναμφίβολα από τις κινήσεις που δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα κάτι που δεν έχει χαθεί…

Η ευχαριστήρια ανακοίνωση του Σάββα:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές του Άρη, του Ηρακλή, της Δόξας Δράμας, της Κέρκυρας, τους solidarity athletes και πολλούς φίλους ποδοσφαιριστές από κάποιες άλλες ομάδες για την οικονομική βοήθεια που μου παρείχαν έτσι ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης μου. Ειλικρινά η προσφορά τους ήταν συγκινητική και υπερπολύτιμη, εκτός από την οικονομική βοήθεια, αυτή η κίνηση με βοήθησε και στο ψυχολογικό κομμάτι και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Η τοποθέτηση των Solidarity Athletes:

«Είναι άνθρωποι, είναι… ψυχάρες»

Ο 31χρονος τερματοφύλακας, Σάββας Ταταρίδης, μίλησε στον «ARENA FM 89.4» για τη στάση της ΑΠΕ Λαγκαδά στο πρόβλημά του και τη συμπαράσταση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, όπως ο φίλος και κουμπάρος του, Παναγιώτης Βοσνιάδης και φυσικά οι «Αλληλέγγυοι Αθλητές», που τον στήριξαν οικονομικά στο χειρουργείο (αποκατάσταση σε ρήξη χιαστού) και δημοσιοποίησαν το θέμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάββα Ταταρίδη:

Για το χρονικό του τραυματισμού και τη στάση της πρώην πια ομάδας του, της ΑΠΕ Λαγκαδά: «Έπαθα ρήξη πρόσθιου χιαστού, έπρεπε να χειρουργηθώ. Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από το χειρουργείο. Τώρα είμαι καλά. Τραυματίστηκα 20 Ιανουαρίου, σε παιχνίδι της ΑΠΕ Λαγκαδά, στο 30′, μέσα στα Κουφάλια. Βγήκα αλλαγή και μετά ξεκίνησε η περιπέτεια. Ζητούσα από την ομάδα να χειρουργηθώ άμεσα. Μου λέγανε να χειρουργηθώ με δικό τους γιατρό. Λέω αν το πρόβλημα είναι αυτό, δώστε μου ότι χρωστάτε, να πληρώσω μέρος του χειρουργείου. Είναι επιλογή του παίκτη το που θα χειρουργηθεί, σε ερασιτεχνικά σωματεία, είναι λεπτό ζήτημα. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό. Δεν βρέθηκε άκρη, δεν μου δώσανε χρήματα. Έπρεπε να χειρουργηθώ άμεσα, η αποκατάσταση κρατά περίπου 6 μήνες, έπρεπε να είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Και εκεί δόθηκε η λύση με την αλληλεγγύη των ποδοσφαιριστών».

Για το πως έγινε το… κονέ με όσους τον στήριξαν: «Ξεκίνησε επειδή για κάποιες μέρες δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με την ομάδα, πήγα και από το γήπεδο. Οι Απόστολος Τσακάλης και Ηλίας Καρακώστας, γενικός αρχηγός και προπονητής αντίστοιχα, είναι στην ομάδα και ήθελαν να βοηθήσουν, αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Οι χορηγοί μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά μου γυρίσανε την πλάτη. Γιατί… έτσι. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, έχω υπάρξει απλήρωτος σε ομάδες, όπως και πριν δυο χρόνια στον Λαγκαδά. Είναι κάτι που είναι μέρος της ζωής και άλλοι εργαζόμενοι τρέχουν για το μεροκάματο και μένουν απλήρωτοι».

Για τη βοήθεια συναθλητών του και ειδικά του Βοσνιάδη: «Είμαι φίλος με τον Παναγιώτη Βοσνιάδη και πλέον είναι κουμπάρος μου. Ο Παναγιώτης είναι στο χώρο, τερματοφύλακας στον Ηρακλή, μου είπε οτι βοήθησαν πολλά παιδιά, είχε γνωστούς σε Άρη, Δόξα Δράμας, Κέρκυρα, το ίδιο έγινε και στην Αλληλεγγύη Αθλητών, που συμπλήρωσαν το ποσό για το χειρουργείο, βοήθησαν ανώνυμα. Είναι άνθρωποι, είναι… ψυχάρες. Όπως βοήθησαν εμένα, βοήθησαν και άλλο κόσμο. Ένιωθα την ανάγκη να τους ευχαριστήσω δημόσια. Δεν βγήκα ούτε για μένα, ούτε να κατηγορήσω τον Λαγκαδά. Και αυτοί δεν το θέλανε, αλλά είχα την ανάγκη να βγω και να το πω».

Πληροφορίες: gazzetta.gr/arenafm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα