«Βόμβα» Πούτιν: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό – «Το έκανε η κόρη μου» (video)

Στην αποκάλυψη ότι το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενέκρινε την Τρίτη το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού παγκοσμίως, προέβη ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Συμπλήρωσε, μάλιστα ότι μία από τις κόρες του ήδη εμβολιάστηκε.

Όπως γράφει το Russia Today, το εμβόλιο ανέπτυξε το Ινστιτούτο Gamaleya με έδρα τη Μόσχα και έλαβε το πράσινο φως από το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Ευχή του Πούτιν είναι σύντομα να μπορέσει η Ρωσία

να ξεκινήσει μαζική παραγωγή του συγκεκριμένου εμβολίου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν παγκοσμίως.

#Putin says #Russia‘s first #COVID-19 #vaccine receives approval from health ministry, his daughter was vaccinated#BREAKINGonRT

DETAILS: https://t.co/oMSPxhfEiq pic.twitter.com/G98LvzNJGh

— RT (@RT_com) August 11, 2020

«Μία από τις κόρες μου έχει ήδη εμβολιαστεί. Υπό αυτή την έννοια, ουσιαστικά συμμετείχε στο πείραμα. Μετά το εμβόλιο, την πρώτη μέρα ο πυρετός της ήταν στο 38, τη δεύτερη στο 37 κι αυτό ήταν.Γνωρίζω πως είναι αρκετά αποτελεσματικό, πως δίνει ανοσία διαρκείας»», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το εμβόλιο, το οποίο φέρει το όνομα ‘SputnikV’, έχει δοκιμαστεί για λιγότερο από δύο μήνες σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για μαζικό εμβολιασμό, παρόλο που τα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου συνεχίζονται.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Ρωσία για την παρασκευή του εμβολίου της υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να κερδίσει την παγκόσμια κούρσα για ένα αποτελεσματικό προϊόν, όμως έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος μπροστά από επιστήμη και την ασφάλεια. Στο παρελθόν ξένοι επιστήμονες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία αναπτυσσόταν το εμβόλιο.

Το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι πρώτες φωτογραφίες του εμβολίου:

Keywords
Τυχαία Θέματα