Βαριά ποινή στον ελληνοκύπριο που πέταξε μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ – Τέσσερα χρόνια εκτός γηπέδων

Στις 2 Δεκεμβρίου η Άρσεναλ αντιμετώπιζε την Τότεναμ στο Emirates, με ένα ρατσιστικό περιστατικό να λαμβάνει χώρα εντός γηπέδου κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, ένας οπαδός της Τότεναμ πέταξε μια μπανάνα προς τον Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ όταν εκείνος πανηγύρισε τέρμα που σημείωσε.

Το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από κάθε γήπεδο της χώρας για τέσσερα χρόνια, καθώς τα κίνητρά του θεωρήθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο, ρατσιστικά.

«Ήταν μια στοχευμένη πράξη προς μαύρο

παίκτη», αποφάνθηκε ο δικαστής Mervyn Mandell. Ο ίδιος ο ελληνοκύπριος, απέρριψε τα ρατσιστικά κίνητρα και δήλωσε μεταμέλεια, χωρίς αυτό όμως να επηρεάζει την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά.

A Tottenham fan has been arrested after a banana skin was thrown at Pierre-Emerick Aubameyang today pic.twitter.com/b6coR6lgBs

— The SunArsenal (@SunArsenal) 2 Δεκεμβρίου 2018

Η δικηγόρος του 57χρονου ελληνοκύπριου υποστήριξε ότι ο πελάτης της, δεν ήταν εκείνος που έφερε την μπανάνα στις εξέδρες του γηπέδου και πως δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Υποστήριξε ακόμη ότι ο πελάτης της είχε δεχθεί απειλές μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος.

Εκτός από τον τετραετή αποκλεισμό από όλα τα βρετανικά γήπεδα, στον Παντελή επιβλήθηκε και πρόστιμο 500 βρετανικών λιρών αλλά και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα ύψους 135 βρετανικών λιρών.

Πηγή: standard.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα