Τυχερό Έβρου: «ΟΧΙ» στην κατάργηση-υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας βροντοφώναξαν οι κάτοικοι

Ο κόσμος της περιοχής που βρίσκεται το στρατόπεδο «ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στον Προβατώνα όπου στεγάζεται η 7η Ταξιαρχία, βροντοφώναξε το μεσημέρι της Κυριακής (27/9) ότι δεν θα δεχθεί κατάργηση ή υποβάθμιση της, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ηρώων Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Τυχερού.

Η Οργανωτική Επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί και ξεκίνησε άμεσα κινητοποιήσεις, κάλεσε τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής στην συγκέντρωση αυτή.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης μαζί με τον Πρόεδρο Προβατώνα Θανάση Ανδρεάδη, ήταν ξεκάθαρος. «Δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να αποδεχθεί ούτε υποβάθμιση, ούτε συρρίκνωση, ούτε φυσικά κατάργηση της 7η Ταξιαρχίας» ήταν το ηχηρό του μήνυμα. Ζήτησε από όλους τους θεσμικούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα και προανήγγειλε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν δεν ματαιωθούν τα σχέδια που υπάρχουν και έχουν γίνει ήδη γνωστά.



Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση, Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση, οι κυβερνητικοί βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Δελησταμάτης.

Επίσης παρέστησαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ως Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, ο Σπύρος Δέδογλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι των Αποστράτων, ο Πρόδρομος Φωτακίδης των Αποστράτων Έβρου και Κώστας Βουζουνίδης των Αποστράτων Ροδόπης.

Ακόμα παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Θανάσης Δημούτσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυχερού Άγγελος Ζαπάρτας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προβατώνα Θανάσης Ανδρεάδης, της Τοπικής Κοινότητας Λευκίμμης Σταύρος Τσελέπης, της Τοπικής Κοινότητας Φυλακτού Πυργούλα Παπαδοπούλου, αλλά και ο Παναγιώτης Σκαρκάλας με τους δημοτικούς του συμβούλους από την παράταξη της αντιπολίτευσης του δήημου Σουφλίου.



Επίσης οι εκπρόσωποι των Εθνοφυλάκων Τυχερού απέχουν σήμερα από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του ΤΕΘ δίνοντας δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση.

Πηγή: evros-news.gr

Keywords